Foto: dr
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks |
|
150 g |
|
1 ks |
|
5 strúčikov |
|
podľa potreby |
|
1 ČL |
|
podľa chuti |
|
1,5 ČL |
|
podľa chuti |
|
5 ks |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
200 g varené |
|
Na zahustenie: | |
1 ks |
|
Postup
-
1
Rozohrejeme olej, pridáme na kocky nakrájanú oravskú slaninku, nadrobno nakrájanú cibuľu a nakrájané 2 strúčiky cesnaku, trocha posolíme, prikryjeme a za občasného premiešania podusíme. Pridáme pokrájaný kel a zemiaky pokrájané na kocky, pridáme rascu, červenú sladkú mletú papriku, čierne korenie, osolíme a podlejeme vývarom toľko, aby bol zaliaty skoro celý obsah (mala som hovädzí vývar tak som použila ten). Prikryjeme pokrievkou a dusíme cca 25 minút, pridáme na jemno nastrúhaný zemiak a ešte dusíme pokiaľ nie sú zemiaky mäkké, asi 8 minút, aby sa rozvaril aj nastrúhaný zemiak a prívarok zahustil.
- 2
Nakoniec pridáme uvarené hovädzie mäso pokrájané na menšie kocky, 3 strúčiky rozotretého alebo prelisovaného cesnaku, v dlaniach rozotretú majoránku, premiešame a odstavíme z ohňa. Prikryté necháme odležať 30 minút a môžeme podávať.
- 2
U mna je kelovy druhe top jedlo. Prve je Granadir. Za ten by som ženu /aj cudziu/ na rukach nosil. :-P
Pekny recept. 5*.