Kelový prívarok

dr - fotkadr, 17. septembra 2015
Kelový prívarok
Foto: dr
4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
150 g
1 ks
5 strúčikov
podľa potreby
1 ČL
podľa chuti
1,5 ČL
podľa chuti
5 ks
1 PL
1 ČL
200 g varené
Na zahustenie:
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rozohrejeme olej, pridáme na kocky nakrájanú oravskú slaninku, nadrobno nakrájanú cibuľu a nakrájané 2 strúčiky cesnaku, trocha posolíme, prikryjeme a za občasného premiešania podusíme. Pridáme pokrájaný kel a zemiaky pokrájané na kocky, pridáme rascu, červenú sladkú mletú papriku, čierne korenie, osolíme a podlejeme vývarom toľko, aby bol zaliaty skoro celý obsah (mala som hovädzí vývar tak som použila ten). Prikryjeme pokrievkou a dusíme cca 25 minút, pridáme na jemno nastrúhaný zemiak a ešte dusíme pokiaľ nie sú zemiaky mäkké, asi 8 minút, aby sa rozvaril aj nastrúhaný zemiak a prívarok zahustil.

  2. 2

    Nakoniec pridáme uvarené hovädzie mäso pokrájané na menšie kocky, 3 strúčiky rozotretého alebo prelisovaného cesnaku, v dlaniach rozotretú majoránku, premiešame a odstavíme z ohňa. Prikryté necháme odležať 30 minút a môžeme podávať.

    Kelový prívarok - obrázok 2

Diskusia k receptu

21 komentárov k receptu
U nas v praci tomu nadavame karburator. ;-) A pecienkam "filtre". :-D

U mna je kelovy druhe top jedlo. Prve je Granadir. Za ten by som ženu /aj cudziu/ na rukach nosil. :-P

Pekny recept. 5*.
Velmi mam rada kelovy privarok.Moja svokra ho vedela velmi dobre pripravit.Zaujimave,ani ja nechcem tam maso ako take,ale milujem ho s opecenou spekackou.U nas sa spekacky velmi malo pouzivali,ale vo francuzakoch a kelovom privarku nesmeli chybat.Dobre si navarila,hned by som si dala,asi najblizsie ho urobim.
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
@marcel83 , tento kelový prívarok bola moja premiéra pre manžela, on to má rád a zatiaľ som sa neodvážila to pripraviť až teraz, varila som ho podľa seba, čo mi rozum dal. Ale granatír milujeme aj my :-).
Kel máme radi aj my, robím ho podobne, len nedávam doň mäso, ale zvlášť podusím na šťave, väčšinou tiež hovädzie. Páči sa mi aj tá slaninka, lebo ja nedávam, ale môže len pridať na chuti. Jedine, čo by som nedala, je olivový olej, nepasuje mi k tej slaninke, buď obyčajný klasický alebo masť. Možno ho v najbližšiu dobu spravím. Ale tvoj kel iste chutí výborne aj napriek mojim výhradám :)

Pridaj komentár k receptu: