Raz som niekde našiel recept na takéto podobné fašírky. V hlave mi však zostala len matná spomienka na všetky prísady, ktoré tam mali ísť Zobraziť celý popisRaz som niekde našiel recept na takéto podobné fašírky. V hlave mi však zostala len matná spomienka na všetky prísady, ktoré tam mali ísť a tak som si začal kuchtiť po svojom. Hlavná je samozrejme vynikajúca pohánka, na to som nezabudol... :-)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na masle osmažíme nakrájanú cibuľu...
-
2
Pohánku opláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať...
-
3
K osmaženej cibuli pridáme pohánku, premiešame a chvíľku posmažíme...
-
4
Pridáme vriacu vodu, ovsené vločky, osolíme a varíme asi tak 20. minút, občas premiešame...
-
5
Keď je pohánka hotová, necháme celú zmes vychladnúť...
-
6
Do vychladnutej zmesi pridáme vajcia, strúhaný syr, strúhanku, otruby, cesnak a koreniny, ak treba ešte dosolíme a všetko dobre premiešame...
-
7
Zo zmesi rukou formujeme fašírky ľubovoľnej veľkosti, ktoré obalíme v strúhanke...
-
8
Obalené fašírky vysmažíme na oleji...
-
9
Podávame napríklad so zemiakovou kašou a zeleninou (ľadový šalát, kápia, šalátová uhorka, paprika, reďkovka...) podľa chuti...
-
10
Hotovo. Dobrú chuť! :-)
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Ja ich tiež robím, ale oveľa menšie, také jednohubky. Mám ich nejaké strapaté, na rozdiel od teba, ale ja vločky nevarím, len pridám do masy na zahustenie.
Klukodvody - když se to obalí a vysmaží, tak je to dobrý, i kdyby to byla noha od šifonéra.
Miesto bielej strúhanky použi strúhanku z ražného alebo špaldového chleba, ak chceš šetriť kalórie, alebo pšenicu. A keď ich neobalíš v ničom, tak možno nebudú tak dobre držať pohromade a niečo z nich občas odpadne do omastku, ale to je len kozmetická vada.
môžete na dochutenie pridať mleté mäso, pečeň atď. Pečiem v rúre,
menej riadu.