Foto: mrcookiecook
Raz som niekde našiel recept na takéto podobné fašírky. V hlave mi však zostala len matná spomienka na všetky prísady, ktoré tam mali ísť Zobraziť celý popisRaz som niekde našiel recept na takéto podobné fašírky. V hlave mi však zostala len matná spomienka na všetky prísady, ktoré tam mali ísť a tak som si začal kuchtiť po svojom. Hlavná je samozrejme vynikajúca pohánka, na to som nezabudol... :-)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na masle osmažíme nakrájanú cibuľu...
-
2
Pohánku opláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať...
-
3
K osmaženej cibuli pridáme pohánku, premiešame a chvíľku posmažíme...
-
4
Pridáme vriacu vodu, ovsené vločky, osolíme a varíme asi tak 20. minút, občas premiešame...
-
5
Keď je pohánka hotová, necháme celú zmes vychladnúť...
-
6
Do vychladnutej zmesi pridáme vajcia, strúhaný syr, strúhanku, otruby, cesnak a koreniny, ak treba ešte dosolíme a všetko dobre premiešame...
-
7
Zo zmesi rukou formujeme fašírky ľubovoľnej veľkosti, ktoré obalíme v strúhanke...
-
8
Obalené fašírky vysmažíme na oleji...
-
9
Podávame napríklad so zemiakovou kašou a zeleninou (ľadový šalát, kápia, šalátová uhorka, paprika, reďkovka...) podľa chuti...
-
10
Hotovo. Dobrú chuť! :-)
Ja ich tiež robím, ale oveľa menšie, také jednohubky. Mám ich nejaké strapaté, na rozdiel od teba, ale ja vločky nevarím, len pridám do masy na zahustenie.
Klukodvody - když se to obalí a vysmaží, tak je to dobrý, i kdyby to byla noha od šifonéra.
Miesto bielej strúhanky použi strúhanku z ražného alebo špaldového chleba, ak chceš šetriť kalórie, alebo pšenicu. A keď ich neobalíš v ničom, tak možno nebudú tak dobre držať pohromade a niečo z nich občas odpadne do omastku, ale to je len kozmetická vada.
môžete na dochutenie pridať mleté mäso, pečeň atď. Pečiem v rúre,
menej riadu.