
Paella Valenciana - národné jedlo Španielska
Ryža sa v Španielsku začala pestovať v 10. storočí, najmä vo Valencii. Španieli si...

Hovädzia roštenka s pečenou cviklou a zeleninovou slamou
Nakrájané, osušené roštenky prudko opečte na rozpálenom oleji z oboch strán. Pridajte maslo a dopečte...

Zemiakový prívarok
Celý postup ako pripraviť zemiakový prívarok aj s presným popisom nájdete vo videu.

Rybací šalát
Keďže máme doma šikovného rybára, tak musíme vymýšľať rôzne spôsoby prípravy rybacieho mäsa. Jesť...

Langoše s kyslou smotanou
Včera na večeru sme mali langoše, robila som ich prvý krát, vydarili sa a veľmi...

Králik na dubákoch
Naša rodina je odchovaná na králikoch, ako malé deti sme ich mávali na stole často, ...

Skladané zemiaky à la Hujer
Plním želanie „kuchára“ a pridávam sem jeho recept na skladané zemiaky.

Cestoviny s baklažánom
Cestoviny dáme variť. Medzitým si očistíme cibuľu, nakrájame ju na polmesiačiky, ošúpeme cesnak a...

Panenka z diviaka so šampiňónovou omáčkou
Panenku som umyl a očistil od blán. Potom som ju nakrájal na medailóniky, ktoré som...

Šošovicové karbonátky
Tieto karbonátky sú fakt super – ich príprava nezaberie veľa času, sú variabilné, môžete použiť...

Kuracie prsia s brokolicou
Kuracie prsia pokrájame na plátky, potrieme citrónovou šťavou, posolíme, okoreníme, potom pokrájame na...

Paradajkovo-tuniaková omáčka na cestoviny
Výborná omáčka, ktorú si pripravíte rýchlo a veľmi jednoducho. U nás doma patrí medzi najobľúbenejšie...

Špenátové halušky so syrovou omáčkou
uchytilo sa to aj u členov rodiny, ktorí špenát príliš "nemusia"

Šúľance z tvarohovo-zemiakového cesta
Občas skúšam zmenu a tak klasické zemiakové cesto som doplnila tvarohom a pšeničnú múku vymenila za celozrnnú...

Domáci zajac v horčicovo-bylinkovej omáčke
Keď starká v Žabokrekoch oznámila, že bude zajac, nevedela som sa dočkať soboty, kedy...

Výborné cestoviny so schwarzwaldskou šunkou a s mozzarellou
Ja som si pre seba tento recept nazvala "cestoviny z čierneho lesa", podľa použitej schwarzwaldskej šunky. Je to úžasná kombinácia chutí......

Parené buchty
Kto by nepoznal parené buchty? A takto ich robia Hanka Maková a Jozef Mak.

Bravčová krkovička na slanine a údenej klobáse s lečom
Nedeľný obed dnes z bravčovej krkovičky. kombinovala som ju so slaninkou, klobáskou a dusila na...

Gazdovský guľáš :)
Najlepšia varianta guľášu, aká mojej rodinke chutí... P. S::Ospravedlňujem sa za kvalitu foto - foťáčik...

Brokolicovo-hlivové karí
V poslednom čase som si veľmi obľúbila karí, veľmi často ho varievam, výborné je aj...

Ryža s kapustou - zdravá rýchlovka
Vyčítala som to zo stránky "Receptár - Z pekáča Jula Viršíka". Veľmi chutné, "ženské", ,...

Buchty s tvarohom
Asi každý má rád buchtičky, ale tieto tvarohové sú naozaj výnimočné , dnes som ich...

Cuketové rezne
Keďže sa doma snažíme čo to dopestovať tak keď sa podarí treba to aj skonzumovať :-). Tak...

Etli pilav - mäsová ryža
Je to vlastne mäsová ryža, niečo ako rizoto :-) Je to rýchle, jednoduché a praktické ;-P Stačí...

Žvan žužu
Keď si chcem uľahčiť varenie , tak si naložím mäso dopredu. Na druhý deň si...

Španielske vtáčky bez údenín
Takto sa u nás pripravujú tzv. španielske vtáčiky odjakživa, teda bez klobásky, párky či...

Rizoto z rúry
Na troche oleja najprv podusíme nakrájanú cibuľu. Pridáme na menšie kocky nakrájané mäso, kapiu, ...

Grilovaný encián s rukolovo-avokádovým šalátom
Ďalší z našich obľúbených jedál, o ktoré sa chcem s vami podeliť :) Aj ako...

Študentské zemiačiky
Na vysokoškolskom internáte toto jedlo patrilo medzi klasiku. Keď si nič nemal, pochodil si po...