Diviačie stehno s jemnou zeleninou

Gabriel Kocák
šéfkuchár hotela Kempinski High Tatras na Štrbskom Plese, 24. septembra 2012
Diviačie stehno s jemnou zeleninou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
120 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 KL
800 g
1 vetvička
30 g
2 l
1 ks
50 g
Krémový kel:
300 g
100 ml
100 g
50 g nakrájanej na drobné kocky
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Stehno opracujeme, odblaníme a opečieme na bravčovej masti z oboch strán. Vyberieme z panvice a potom v nej opečieme koreňovú zeleninu.

  2. 2

    Vývar a paradajky pridáme k zelenine a pomaly odparíme na sirup. Pridáme bobkový list, čierne korenie a stehno zakryjeme. Dusíme pri teplote 85 stupňov do mäkka. Zeleninu spolu s omáčkou prepasírujeme a pretlačíme cez sitko. Pridáme maslo a pomaly redukujeme.

  3. 3

    Krémový kel: Smotanu zredukujeme na 50 ml. Kel očistíme a nakrájame na drobné kocky a blanšírujeme v horúcej slanej vode. Šalotku a slaninku opražíme na masle, pridáme kel a opečieme. Zahustíme smotanou.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu
Hmm, tento receptík vyzerá prudko jedlý. V mraze mám kopec diviny, neviem, čo s ňou, bojím sa tohto mäska, možno aj samotnej prípravy. Nejako mu neviem prísť na chuť...no to asi skúsim :)
Fakt sa neboj, je to úžasné a aj tu na Vareche je kopec divinových nápadov. Ja by som sa v divine "kúpala", keby boli zdroje... :-)

Pridaj komentár k receptu: