Diviačie stehno s jemnou zeleninou
Gabriel Kocák
šéfkuchár hotela Kempinski High Tatras na Štrbskom Plese, 24. septembra 2012
šéfkuchár hotela Kempinski High Tatras na Štrbskom Plese, 24. septembra 2012
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
120 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks |
|
1 KL |
|
800 g |
|
1 vetvička |
|
30 g |
|
2 l |
|
1 ks |
|
50 g |
|
Krémový kel: | |
300 g |
|
100 ml |
|
100 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
50 g nakrájanej na drobné kocky |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Stehno opracujeme, odblaníme a opečieme na bravčovej masti z oboch strán. Vyberieme z panvice a potom v nej opečieme koreňovú zeleninu.
- 2
Vývar a paradajky pridáme k zelenine a pomaly odparíme na sirup. Pridáme bobkový list, čierne korenie a stehno zakryjeme. Dusíme pri teplote 85 stupňov do mäkka. Zeleninu spolu s omáčkou prepasírujeme a pretlačíme cez sitko. Pridáme maslo a pomaly redukujeme.
- 3
Krémový kel: Smotanu zredukujeme na 50 ml. Kel očistíme a nakrájame na drobné kocky a blanšírujeme v horúcej slanej vode. Šalotku a slaninku opražíme na masle, pridáme kel a opečieme. Zahustíme smotanou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu