Plnené mäso praženicou fotorecept

janadelfi - fotkajanadelfi, 7. septembra 2010
Plnené mäso praženicou (fotorecept)
Foto: janadelfi

Tento recept mám dávno už ani neviem odkiaľ, robievala som toto mäso do alobalových balíčkov, kde každý dostal svoj balíček, postupne som to zjednodušila...

8
porcií
10 minút
príprava
30-40 minút
na 180 °C

Suroviny

8 ks
8 ks
200 g
200 g
podľa potreby
podľa potreby
3-4 strúčiky
podľa potreby
trocha
Príloha:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Krkovičku rozklepeme, ale dáme pozor, aby sa neroztrhala. Posolíme, okoreníme, potrieme rozotretým cesnakom a horčicou.

    Plnené mäso praženicou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na panvici si spravíme jemnú praženičku, ktorú trošku posolíme, kto chce môže dať aj korenie. Môžeme podusiť aj hríbiky - je jedno aké, ja som použila kuriatka. Ak dávame konzervované (šampiony), treba dať do vychladnutej praženice a takisto aj hrach. Vychladnutú zmes naložíme na pripravené rezne. (Koľko rezňov, toľko vajec.)

    Plnené mäso praženicou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rezne zabalíme a spevníme ihlicou, špajdlou, špáradlom (ako je kto zvyknutý). Vložíme do pekáča a na každý balíček položíme asi 1/2 cm široký kúsok masla, dáme vrchnák, alebo alobal a vložíme do vyhriatej rúry upiecť na 180 C na 30 - 40 min.

    Plnené mäso praženicou (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
Na svoju obranu uvádzam: "Celý deň bez elektrickej energie (7:45 až 16:30h.) - čakala som až do večerných hodín.... upraviť foto.... naklepať recept 3x skontrolovať.... upraviť a hups čas na spánok.....
Dnes som si uvedomila, akí sme od elektriny závislí..... a aké úsmevné situácie vyvoláva čakanie na rýchlovarnú kanvicu, mikrovlnku,.... "
Teda jani... to je nádhera... a krásne fotky.. Prehltnem naprázdno a idem spať, na chladničku asi zavesím zámok... Ale mám len taký malý na kufre. To aj čajovou lyžičkou vylomím... :-)))))))
@janadelfi , no ty si ,mi narobila chute! a Nie len mne. Lenze ja krkovicku u nas nedostanem. Nasi masiari porcuju vsetko maso uplne inak ako v Europe. Nezmyselne - pre mna. Ale podobne robim bravcove rolady z masa v celku.
Pekné , mäsko mňam , obľubujem horčicou natreté mäská,plnka mňamka.Určite bolo mäkučké,vyzerá na fotkách lahôdkovo. KK šup.

Pridaj komentár k receptu: