Foto: janadelfi
Tento recept mám dávno už ani neviem odkiaľ, robievala som toto mäso do alobalových balíčkov, kde každý dostal svoj balíček, postupne som to zjednodušila...
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
8 ks |
|
8 ks |
|
200 g |
|
200 g |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
3-4 strúčiky |
|
podľa potreby |
|
trocha |
|
Príloha: | |
|
Postup
-
1
Krkovičku rozklepeme, ale dáme pozor, aby sa neroztrhala. Posolíme, okoreníme, potrieme rozotretým cesnakom a horčicou.
-
2
Na panvici si spravíme jemnú praženičku, ktorú trošku posolíme, kto chce môže dať aj korenie. Môžeme podusiť aj hríbiky - je jedno aké, ja som použila kuriatka. Ak dávame konzervované (šampiony), treba dať do vychladnutej praženice a takisto aj hrach. Vychladnutú zmes naložíme na pripravené rezne. (Koľko rezňov, toľko vajec.)
-
3
Rezne zabalíme a spevníme ihlicou, špajdlou, špáradlom (ako je kto zvyknutý). Vložíme do pekáča a na každý balíček položíme asi 1/2 cm široký kúsok masla, dáme vrchnák, alebo alobal a vložíme do vyhriatej rúry upiecť na 180 C na 30 - 40 min.
Dnes som si uvedomila, akí sme od elektriny závislí..... a aké úsmevné situácie vyvoláva čakanie na rýchlovarnú kanvicu, mikrovlnku,.... "