Pražma zlatá pečená v alobale fotorecept

zolik - fotkazolik, 6. augusta 2014
Pražma zlatá pečená v alobale (fotorecept)
Foto: zolik

Lahky letny obed alebo vecera. Podobny recept pridala @pusta 15.jula 2013. Moja priprava sa ale trochu odlisuje. Snad Vam bude inspiraciou.

2
porcie
20 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
50 g
1 ks
4 ks
 (zmes korenia na ryby)




Postup

  1. 1

    Suroviny si pripravime a ryby ocistime.

    Pražma zlatá pečená v alobale (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na alobale v pekaci naplnime brusnu dutinu cesnakom, bylinkami a maslom. Riadne osolime, okorenime, posypeme masalou a pokvapkame citronovou stavou. Na vrch polozime kusok masla, kolecko citronu a vetvicky byliniek.

    Pražma zlatá pečená v alobale (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ryby zabalime do alobalu a vo vyhriatej rure pecieme 20 minut na 180°C. Medzitym si predvarime nove zemiaky v supke rozkrojene na polovice.

    Pražma zlatá pečená v alobale (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Alobal otvorime, ku kazdej rybe pridame porciu predvarenych zemiakov a zapekame dalsich 15 minut.

    Pražma zlatá pečená v alobale (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A mozeme podavat.

    Pražma zlatá pečená v alobale (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    @izabella929 pridava na zaver svojich receptov obrazok ruzi zo svojej zahrady. Tento napad sa mi zapacil natolko, ze ja pridam obrazok mojho keramickeho diela z mojej zahrady.

    Pražma zlatá pečená v alobale (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

kukulienka71
tiež ma čaká pražma zlatá niektorý deň:-) krásne fotky, veľmi lákavé. To ochutenie beriem a páči sa mi aj tvoje dielo, si šikovná!!
pusta
@zolik , pražma je úžasná ryba, hej, pridala som tiež recept na pražmu:-)
tvoj recept je perfektný, veru samotné bylinky a citrón dokážu zázraky.
*****
izabella929
veľmi sa mi páči tvoja pražma...ešte som ju nerobila, ale zase mám čerstvučkého pleskáčika v mrazáku...) páči sa mi tvoj obrázok z tvojej záhrady...)si veľmi šikovná...
mariamka
mne nevadi, ked rybka na mna kukaa :) pekny recept a lahka /myslim chutou/ priprava, podobne robim pstruhov a velmi nam to chuti, nemam rada prekorenene ryby,, co to je za skulpturu?? ved nas daj do obrazu, mile dielko :)
zolik
@mariamka Tu "skulpturu" som vytvorila pred par mesiacmi, este ma aj brata, ktoreho pridam pod nejaky dalsi recept. Inspirovala ma volavka. Keramiku v zahrade mam velmi rada, tak ked mam cas, si sem tam nejaku vyrobim. A dakujem za pekny komentar.
evusik
@zolik pekný recept, pražma je výborná ryba... a keramika v záhrade nemá chybu... ako si to robila? ty máš doma pec?
zolik
@evusik nie nemam doma pec. Mam kamaratku, ktora ma svoj vlastny atelier a keramike sa venuje profesionalne. Vyhradila mi taky kutik, no skor kutisko to je kde sa mozem, ked mam cas hrat. Samozrejme ma aj velku pec a za symbolicky kamaratsky poplatok mi vypaluje a mam k dispozicii aj vsetky glazury a este sa od nej aj vela naucim. Takze tak. Netocim, len modelujem, no hram sa.
evusik
@zolik potichu závidím... ja mám synovca keramikára, keď boli naše deti malé chodili sme k nemu na prázdniny a učila som sa točiť na kruhu a pomáhali sme mu v dielni... bohužiaľ je trochu od ruky a chodievame k nim len raz do roka... ale mám od neho pekných pár originálov :-) a ten tvoj vták sa mi moc páči :-)
babidka
Robievam rybky - a tvoja prazma tiez nie je na zahodenie, urcite pride tento recept na rad :-)Ale.... mne sa hlavne velmi paci ten "kusok" na zaver .Hned by som si take nieco dala na zahradu alebo na terasu a kazdy den potichu obdivovala / a mozno ti aj zavidela /nadanie a sikovne ruky :-)
zolik
@evusik dakujem a nezavid. Mam pre Teba tip. Pozri na nete. Aj na Slovensku je dost keramikarov profesionalov alebo aj amaterov, ktori maju dielnicky a su radi ak si privyrobia davanim kurzov, alebo len tak, ze umoznia zaujemcom babrat sa s hlinou. Ja sa babrem velmi rada, pre mna je to oddych a kreativna protivaha k mojmu technickemu povolaniu. A ano, mam radost ked sa mi nieco podari, ze to aj inym mozem ukazat. Vdaka.
zolik
@babidka dakujem, ze sa Ti moj vytvor paci. Trochu mas pravdu v tom nadani, zdedila som ho po rodicoch. Povodne som chcela studovat na bratislavskej SUPKE (Stredna skola uzitkoveho priemyslu), ale rodicia mi to velmi dorazne zatrhli. Tak sa "realizujem" aspon takto. Este raz, dakujem za mily komentar.
evusik
@zolik ale veď som ti písala, že mám synovca ktorý má keramickú dieľňu :-) či?
zolik
@evusik , ved ano, len si pisala, ze je od ruky a ze k nemu mas moznost ist len raz do roka. Ja som to myslela tak, ze keby si chcela nieco blizsie po ruke, v Tvojom blizsom okoli.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia