Kuracia pečeň trochu inak
Foto: bagiro
Sú jedlá, ktoré varíme bežne, ale občas nie je na škodu malá zmena.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
300 g |
|
1 ks |
|
1 ks veľká |
|
2 strúčiky |
|
20 g |
|
2 ČL |
|
2 PL |
|
150 ml (slepačí alebo zeleninový) |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Cibuľu a cesnak, tekvicu a jablko nakrájame na kocky. Sušené paradajky na maličké pásiky. Zázvor nastrúhame na maličkých očkách. Pečienku umyjeme, skontrolujeme či na nej nie sú zvyšné blany alebo iné nežiadúce časti, ak chceme nakrájame na menšie časti, ja som nekrájala. Vývar si pripravíme do pohárika k panvici.
- 2
Na oleji osmažíme cibuľku, aby zmäkla a pridáme cesnak. Posmažíme kým krásne voňajú a sú sklovité, mierne posolíme.
- 3
Do panvice pridáme naraz tekvicu, jablko, pečienku a podlejeme vývarom. Dusíme pod pokrievkou, občas premiešame, aby sa pečienka restovala rovnome. Ja pridávam korenie a soľ v tejto časti, ale kto by sa bál, že mu pečienka môže zo soli "stvrdnúť" kľudne ich pridajte neskôr.
- 4
Keď vidíme, že nám už z pečienky mizne červená šťava, pridáme sušené paradajky a dodusíme kým pečienka nie je hotová. Ak by sme si svojím usudkom neboli istí, vyberieme si najväčší kúsok a prerežeme ho v najhrubšej časti, ak je vnútri hnedá, je už uvarená a môžeme ju odstaviť zo sporáka.
- 5
Na koniec keď sme už pečienku odstavili, zamiešame do nej rovnomerne dve čajové lyžičky jemne nastrúhaného zázvoru a necháme jedlo prikryté odstáť.
- 6
Výsledné jedlo má nádych klasiky, ale zároveň je exoticky iné vďaka chuti zázvoru a sladkosti z jabĺčok. Servírujeme s ryžou alebo podľa chuti s čímkoľvek :-) Dobrú chuť.
Tiež kuracia pečeň:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu