Restovaná kuracia pečeň
Restovaná kuracia pečeň

Kuracia pečeň trochu inak

bagiro - bez fotkybagiro, 3. novembra 2019
Kuracia pečeň trochu inak
Foto: bagiro

Sú jedlá, ktoré varíme bežne, ale občas nie je na škodu malá zmena.

3
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
300 g
1 ks
1 ks veľká
2 strúčiky
20 g
2 ČL
2 PL
150 ml (slepačí alebo zeleninový)
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Cibuľu a cesnak, tekvicu a jablko nakrájame na kocky. Sušené paradajky na maličké pásiky. Zázvor nastrúhame na maličkých očkách. Pečienku umyjeme, skontrolujeme či na nej nie sú zvyšné blany alebo iné nežiadúce časti, ak chceme nakrájame na menšie časti, ja som nekrájala. Vývar si pripravíme do pohárika k panvici.

  2. 2

    Na oleji osmažíme cibuľku, aby zmäkla a pridáme cesnak. Posmažíme kým krásne voňajú a sú sklovité, mierne posolíme.

    Kuracia pečeň trochu inak - obrázok 2
  3. 3

    Do panvice pridáme naraz tekvicu, jablko, pečienku a podlejeme vývarom. Dusíme pod pokrievkou, občas premiešame, aby sa pečienka restovala rovnome. Ja pridávam korenie a soľ v tejto časti, ale kto by sa bál, že mu pečienka môže zo soli "stvrdnúť" kľudne ich pridajte neskôr.

    Kuracia pečeň trochu inak - obrázok 3
  4. 4

    Keď vidíme, že nám už z pečienky mizne červená šťava, pridáme sušené paradajky a dodusíme kým pečienka nie je hotová. Ak by sme si svojím usudkom neboli istí, vyberieme si najväčší kúsok a prerežeme ho v najhrubšej časti, ak je vnútri hnedá, je už uvarená a môžeme ju odstaviť zo sporáka.

  5. 5

    Na koniec keď sme už pečienku odstavili, zamiešame do nej rovnomerne dve čajové lyžičky jemne nastrúhaného zázvoru a necháme jedlo prikryté odstáť.

  6. 6

    Výsledné jedlo má nádych klasiky, ale zároveň je exoticky iné vďaka chuti zázvoru a sladkosti z jabĺčok. Servírujeme s ryžou alebo podľa chuti s čímkoľvek :-) Dobrú chuť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia