Cannelloni plnené ......čím chcete fotorecept

frezia68 - fotkafrezia68, 23. júna 2011
Cannelloni plnené ......čím chcete (fotorecept)
Foto: frezia68

V Lídli prebieha talianský týždeň a pretože som niekedy dávno videla na Prime Emanuela pripravovať túto cestovinu a zapamätala som si len málo,pripravila som Zobraziť celý popisV Lídli prebieha talianský týždeň a pretože som niekedy dávno videla na Prime Emanuela pripravovať túto cestovinu a zapamätala som si len málo,pripravila som tak,aby nám chutilo.Ital zapekal na bešameli,ja na paradajkách.

2
porcie
20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

8 ks
Na plnku:
250 g
100g  čerstvé; alebo mrazene
1 ks  - strúčiky
 čerstvá,kôpor
 ,MČK,olej
 strúhaný
1
Na omáčku:
240 g
350 g
 domáca od kamarátky
 čerstvá
1 dcl
 na vytretie zapekacej misy
100 g ,alebo parenica na posypanie




Postup

  1. 1

    Cannellony varím vo vriacej vode asi 3 min. a po scedení dám do ľadovej (zimnej)vody,vyberiem a nechám ochladnúť.A pripravím si ingrediencie.

    Cannelloni plnené ......čím chcete (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Špenátové listy(mala som mrazené) nakrájam na väčšie kusy a dám na olej s cesnakom opražiť,pridám soľ,MČK,trocha vody a chvíľu podusím.Nakoniec pridám bazalku a nechám vychladnúť.

    Cannelloni plnené ......čím chcete (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Plnotučný tvaroh zmiešam so špenátom,žltkom,ochutím soľou,MČK,bazalkou,kôprom,alebo petržlenovou vňaťkou(podľa svojej chuti) a miešala som nie mixérom.Ak je hustá,pridáme kyslú smotanu.Pridáme nastrúhaný syr pecorino,alebo parenica,alebo kto čo má. A môžeme plniť malou lyžičkou,alebo cukrárenským vrecúškom.Cestoviny nie sú celkom mäkké,takže sa dá ľahko.....najmä ak plníte len 8 ks,lebo varím pre dve osoby.Plnila som lyžičkou a tvaroh mi nezvýšil,akurát vyšlo na tých 8 ks.

    Cannelloni plnené ......čím chcete (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Naplnené cestoviny som dala do maslom vymastenej zapekacej misy a zaliala som pripravenou zmesou omáčok.Lúpané paradajky z konzervy som nakrájala na menšie,talianska rajčinová omáčka so syrom Pecorino(syr z ovčieho mlieka) je ochutená aj čilli papričkou a je mierne pikantná,ale som pridala ešte 1 papričku .Primiešala som nastrúhanú parenicu,trocha sladkej smotany a dala zapiecť prikryté do rúry vyhriatej na 18O°C asi 30 min.Potom som vybrala, posypala zvyšným syrom a zapiekla už odkryté ,kým sa syr neroztopil.Aby sa dalo krájať,počkala som asi 1O minút.

    Cannelloni plnené ......čím chcete (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Neodhadla som množstvo omáčky,ktorá mi zvýšila,tak som na večeru urobila mäsové guľky a s omáčkou chutili výborne. A hotovo! Kto má chuť,pridá si čerstvo upečenú celozrnú kaiserku a kto vyskúša,nech mu chutí !

    Cannelloni plnené ......čím chcete (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

evusik
aj ja mám rada také... a radšej takto s rajčinami ako s bešamelom... krásna zapekacia miska :-)
jody
Paráda, už sa tiež na ne dlho chystám. A treba ich vopred variť? Ja ani lasagne dopredu nepredváram...
alexdidi
Perfektné...doteraz som robila iba plnené mäsom...je načase vyskúšať aj takto podľa teba....
frezia68
Netreba predvárať,ale Emanuel takto predvaril a odkukala som :-))) a ďakujem za komentáre.
lucylee
krásny recept, už aj ja musím tie cannelonni urobiť :)
macusa
zbytocne je ich predvarat a surove sa aj lepsie plnia
ja ked som pripravovala spenatovo-lososove som ich zaliala besamelom a boli makke takze v paradajkovej omacke to urcite netreba
frezia68
Ďakujem Vám všetkým-potešilo,lebo práve mi starý Persil končí :-)))))
pivonka
Gratulujem k výhre. Recept máš krásne spracovaný, v podobnej rajčinovej omáčke zvyknem zapekať palacinky.
cica2
krásny recept, gratulujem k výhre!:))
stefanm
...a možeš "rajbac"...Dúfam,že s tým "mladým" Persilom to bude lepšia zábava keď už ti ten "starý" nestačí a pri tebe končí :)...Ja som strašne tŕpol aby som,preboha,náhodou túto cenu nevyhral!!!Ešte by som musel aj s práčkou sa naučiť robiť!!!Stačí,že musím vysávať!!!...Blahoželám a prajem veselé pranie!!!(len keby potom nebolo treba žehliť).
frezia68
Ako si to uhádol? Lebo rada robím hocičo,aj okná umývam,len žehlenie a šitie ma otravujú tak,že si musím pustiť dobrú hudbu,ktorá ma "ukľudňuje" a povzbudzuje dokonca aj ku spevu a tým presviedčam samu seba,ako to rada robím :-))))).Ale ďakujem za želanie veselého prania aj za pračku,ona to robí rada,lebo si veselo hudie a je inteligentná.....nie ako Tvoj vysávač,ktorý sám nechce :-))))
delina
blahozelam... manzel uz dlhsie otravuje, nech mu spravim cannelloni, tak to budu rovno vitazne:-)
delina
blahozelam... manzel uz dlhsie otravuje, nech mu spravim cannelloni, tak to budu rovno vitazne:-)
babidka
Canneloni akurat mam doma a uz by ich "trebalo zjesc" tak sa do toho pustim :-)Vyzera to velmi dobre ! No a samozrejme blahozelam k vyhre !




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia