Kuracie mäso
Kuracie mäso

Kuracie prsia so zemiakmi - obed z jedného pekáča

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 22. februára 2024

Suroviny

500 g
3 ks stredne veľké
1 ks
150 g
100 g
350 ml




Postup

  1. 1

    Zemiaky ošúpeme, nakrájame kolieska a osolíme. Rovnomerne ich poukladáme na dno sklenenej nádoby na pečenie, ktorú sme vymastili olejom.

  2. 2

    Na zemiaky dáme vrstvu cibule, ktorú sme nakrájali na malé kocky.

  3. 3

    Mäso nakrájame na menšie kocky, ochutíme ho soľou, čiernym korením, trochou cesnakového korenia a rozložíme na cibuľu. Pokračujeme vrstvou cherry paradajok, ktoré rozrežeme na polovice.

  4. 4

    Na paradajky nastrúhame syr a všetko zalejeme smotanou. Prikryjeme alobalom a pečieme asi 35 minút na 210 °C. Pred dokončením alobal odstránime a necháme trochu zapiecť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia