Foto: tetrisss
Jednoduché a pomerne lacné jedlo, varievam ho na večeru.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
5 ks |
|
2 ks |
|
1 ks (2-dňové) |
|
|
|
|
|
1 ks |
|
Omáčka: | |
400 g |
|
1 ks |
|
3 ks |
|
4 ks |
|
2 ks |
|
1 lyžicka |
|
|
|
2 lyžice |
|
2 ks |
|
Postup
-
1
Umytý bôčik nakrájame a zomelieme, ja robím toto na mixéri, dáme do misy, do mixéru dáme suchý rožok a tak isto rozsekáme, dáme do mäsa, pridáme na malé kocôčky pokrájané šampiňóny, jemne pokrájanú cibuľu, vajcia, posolíme, okreníme a dobre premiešame.Necháme trochu odstáť a potom vlhkými rukami formujeme malé guľky, asi ako orechy vlašské a dáme ich na horúci olej a poopekáme ich . Guľky vyberieme na tanier.
- 2
Do výpeku dáme pokrájanú cibuľu, popražíme ju do zmäknutia, prilejeme paradajky, ja používam paradajky v tetrapaku z Jednoty, povaríme a mäso vrátime do omáčky, pridáme celé nové korenie, pocukríme, bobkový list pridáme, potom vegetu, na jemno pokrájaný cesnak a dusíme pod pokrievkou. Podľa potreba podlejeme horúcou vodou.
- 3
Asi po pol hodine ochutnáme, ak treba posolíme a pridáme kečup /ak treba pre zvýraznenie chuti, záleží, aké sú paradajky/, a na záver pridáme posekanú jarnú cibuľku. Ako príloha je najlepšia zemiaková kaša, ale môže byť aj ryža.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu