Večera (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Roládky z perličky s tekvicovou omáčkou

Hlavné jedlá

Známa a neznáma. Slovenská, a predsa akoby exotická. Všedná a zároveň vzácna. Prepelice, perličky, bažanty, jarabice, holuby......

prazdny

Mäsom plnený kapustový list na hubách

Hlavné jedlá

K mletému mäsu primiešame nakrájanú žemľu namočenú v mlieku, vajcia, korenie a soľ. Kapustové...

prazdny

Treska s jazmínovou ryžou na japonský spôsob

Hlavné jedlá

Vyskúšajte lahodné japonské jedlo s naším receptom na tresku s jazmínovou ryžou....

prazdny

Jednoduchý quinoový šalát

Bezmäsité jedlá

Rýchly a ľahký 'šalátik', ktorý je perfektný na teplé počasie, či už na raňajky, večeru alebo aj obed do práce....

prazdny

Pizzovník

Večera

Tuto pizzu sme si urobili. Postup si môže zvolit každy sam.

prazdny

Brokolicovo-krupičkové guľôčky

Hlavné jedlá

Brokolica je zelenina, ktorá sa dá pripraviť na veľa spôsobov. Jedným z nich sú aj...

prazdny

Batatovo-mrkvové pyré s medvedím cesnakom

Bezmäsité jedlá

Keď je sezóna medvedieho cesnaku, tak ho využívam na 100 percent.

prazdny

Predsmažené huby

Bezmäsité jedlá

Houby předsmažené k dosmažení kdykoliv

prazdny

Rizoto so štyrmi druhmi syra (risotto ai 4 formaggi)

Bezmäsité jedlá

Risotto ai 4 formaggi je klasický recept, ktorý spája to najlepšie z talianskej kuchyne: krémovú textúru ryže a intenzitu zmesi syrov, ako je parmezán, gorgonzola, kozí syr a ementál....

prazdny

Smotanový gratin v tekvici

Bezmäsité jedlá

Je tisíc spôsobov, ako navariť guláš. Slovensko v nich vyniká už aj preto, že k nám nemeral dlhú...

prazdny

Jahňacina s fazuľou a jarnou cibuľkou

Hlavné jedlá

Jemné plátky jahňacieho mäsa s korenenou fazuľou – takto božsky chutia zdravé bielkoviny.

prazdny

Baklažánový tatarák Moniky Hilmerovej a Jara Bekra

Bezmäsité jedlá

V domácnosti obľúbenej herečky Moniky Hilmerovej nie je kuchyňa len jej doménou, za sporák sa bez...

prazdny

Mangalicový chrbát so slanými egrešmi

Bravčové mäso

Očistený chrbát z mangalice sprudka opečieme na tuku z mangalice. Počas opekania ochucujeme rozmarínom. Necháme...

prazdny

Ľahká kelovica s údenou morčacinou

Večera

Určite ste riešili problém rýchleho varenia (Bo mašina, vlak, ňečeka!), no ani v tom prípade ste nechceli stratiť svoj kuchársky „ksicht“, nadobudnutý desťročiami pri šporáku....

prazdny

Exotika

Kuracie mäso

Mäso nasekame na kocečky a vymarinadujeme v oleji čiernom koreni, červenej papričke, chili koreni...

prazdny

Bravčová panenka v lístkovom ceste

Bravčové mäso

Rúru predhrejeme na 180 stupňov, maso si očístíme a nakrájame na hrubšie pláty, cibuľku a...

prazdny

Camarão na Moranga

Hlavné jedlá

Samotný názov „Camarão na Moranga“ znie ako kúzelná kombinácia chutí, a presne tak aj chutí! Tento brazílsky pokrm je prekvapivo jednoduchý na prípravu, no jeho výsledok je ohromujúci....

prazdny

Slaný koláč s hovädzím a pivom

Hovädzie mäso

Slaný koláč s chuťou stredoveku.

prazdny

Bravčové kotlety s jablkovým pyré

Bravčové mäso

Bravčové kotlety z plemena prasiat Duroc, ktoré bolo pôvodne vyšľachtené v USA.

prazdny

Čerkeské kurča

Kuracie mäso

Umyté kurča osolíme a okoreníme. Ryžu uvaríme so šafranom a zmiešame s rozdrvenými orieškami, mandľami,...

prazdny

Karfiolové ružičky plnené jaternicou

Bravčové mäso

Možno si poviete, uletený recept, ale táto kombinácia nemala chybu.

prazdny

Husacie krokety s mandľami a rakytníkovým želé

Hlavné jedlá

Husacie stehná nasolíme, nakoreníme, pridáme nasekaný tymian a necháme odležať do rána. Potom umyjeme, ...

prazdny

Bravčové dukáty s curry-hubovým ragú a kráľovským šalátom

Bravčové mäso

Bravčové dukáty s curry-hubovým ragú a kráľovským šalátom. Jedlo, ktoré je vhodné pre slávnostnejšie príležitosti,...

prazdny

Fake Ramen s treskou

Cestoviny

Zrýchlená verzia jednoduchého japonského ramenu, hotová do 30 minút!

prazdny

Zemiaky zapečené s hráškom

Bezmäsité jedlá

Pekáč vymastíme tukom, vyložíme osolenými plátkami uvarených zemiakov, ktoré posypeme 2 varenými posekanými vajcami, ...

prazdny

Kuskus s pečenými sardinkami

Cestoviny

Orientálna záležitosť, vysoko prenosné jedlo - do práce, či na túry a výlety.

prazdny

Kocky v karamele

Kuracie mäso

Je to recept, ktorý som zmiešala dokopy /čo špajza dala/. Ale v rodine chutil...