Granadírsky pochod s uhorkovým šalátom

zeriavka - fotkazeriavka, 20. júla 2011
Granadírsky pochod s uhorkovým šalátom
Foto: zeriavka

Recept na granadír mi dala sesternica, je veľmi jednoduchý, robila som ho prvý krát a chutil celej rodine.

5
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

12
1/2 sáčok
1 ks




Postup

  1. 1

    Zemiaky ošúpeme, nakrájame a uvaríme. V druhom hrnci uvaríme cestoviny (fliačky).

  2. 2

    Opražíme cibuľku na oleji a pridáme štipku čierneho korenia. Ak je cibuľka opražená hodíme do hrnca fliačky a zamiešame, hodíme uvarené zemiaky a znova zamiešame. Potom pridáme červenú papriku (množstvo závisí od vás, ide jej tam dosť) a miešame pokiaľ granadír nedostane takú farbu ako na obrázku.

  3. 3

    Uhorkový šalát urobíme veľmi jednoducho. Ošúpeme uhorky, postrúhame, pridáme trošku octu (naozaj málo - na to treba dávať pozor) a štipku soli. Odporúčam najmä pre začiatočníkov ako som ja :-)

Diskusia k receptu

nazarboncuk
pekné...myslím, že posuniem Tvoj recept bratovi. Ten sa ide za "granadírom" zblázniť a zakaždým keď ho robí, mám ho na telefóne :))
marcy
červenú papriku pridám do zrestovaného základu ( olej + cibuľka ,zvyknem na záver pridať trošku masla ),naša mäspomácka je super :))
jerica
aj by som si dala , hlavne sadnúť k hotovému , :-))
evanaaa
Toto je moje najobľúbenejšie jedlo. Ale aj ja robím naopak, ako aj Marcy - orestujem cibuľku a potom dám červenú papriku, a korenie až nakoniec. Ináč podobne a s kyslou uhorkou. Len ja si zemiaky podusím do zmäknutia na tej cibuľke a potom do nich hodím fliačky. A ak robím uhork. šalát, po nastrúhaní ich nasolím, nechám postáť a ochutím - ocot, soľ, cukor( sladidlo), cesnak. Ale môže byť aj po tvojom, kto má rád kyslejšie. A aj č. korenie občas dávam.
hubata
Presne ako hovorí @evanaaa - chýbal mi cukor a cesnak v šaláte. A ani nestrúham na takom malom strúhadle, ale na kolieska. Ale t sú už maličkosti, ktoré každú kuchňu robí vlastnou. Je to proste mňamka !
hubata
Presne ako hovorí @evanaaa - chýbal mi cukor a cesnak v šaláte. A ani nestrúham na takom malom strúhadle, ale na kolieska. Ale t sú už maličkosti, ktoré každú kuchňu robí vlastnou. Je to proste mňamka !
evas13
Zajtra je na pláne, len zemiaky varím v šupke, ale koľko kuchýň, toľko receptov, hlavná vec, že nám chutí. :))
ketty3811
veru už som dlho nerobila,bolo by na čase to napraviť.Dík za pripomenutie.:-)
evilauri
@zeriavka ja som uplne zabudla, ze aj taketo jedlo existuje, naposledy som ho jedla tak asi pred 20 rokmi. Tak toto bude nasa dnesna vecera, na fotke vypada super mnam a dakujem za pripomenutie :-)
zmmm
aj aj robím tak ako evanaaa len do uhorkového šalátu pridávam mleté korenie, ináč je to vďačné jedlo, dá sa jesť teplé ale mne chutí aj vlažné a hlavne je to rýchlo hotové
alena45
aj granatír sa dá krásne naaranžovať. Paráda !




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia