Foto: thedrunkchef
20 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso poriadne vymiešame s ostatnými ingredienciami (cesnakom a mletým korením nemusíme šetriť) a vytvarujeme z neho gule.
- 2
Na rozpálenom oleji orestujeme cibuľu a cesnak. V tomto základe chvíľu porestujeme sušené oregáno a pridáme paradajky z konzervy a pretlak. Osolíme, okoreníme a zalejeme vývarom.
- 3
Keď nám omáčka zovrie znížime teplotu a prihodíme do nej mäsové gule. Za mierneho prebublávania varíme cca hodinu (to závisí na veľkosti gulí). Po hodine mäso vytiahneme a odložíme stranou. Ak je omáčka kyslá tak ju podľa chuti docukríme a podľa potreby zahustíme.
- 4
Ako prílohu som mal zemiakovú kašu, ale výborné sú aj špagety.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu