Mäsové gule s paradajkovou omáčkou

thedrunkchef - fotkathedrunkchef, 15. apríla 2012
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

GULE:
OMÁČKA:




Postup

  1. 1

    Mäso poriadne vymiešame s ostatnými ingredienciami (cesnakom a mletým korením nemusíme šetriť) a vytvarujeme z neho gule.

  2. 2

    Na rozpálenom oleji orestujeme cibuľu a cesnak. V tomto základe chvíľu porestujeme sušené oregáno a pridáme paradajky z konzervy a pretlak. Osolíme, okoreníme a zalejeme vývarom.

  3. 3

    Keď nám omáčka zovrie znížime teplotu a prihodíme do nej mäsové gule. Za mierneho prebublávania varíme cca hodinu (to závisí na veľkosti gulí). Po hodine mäso vytiahneme a odložíme stranou. Ak je omáčka kyslá tak ju podľa chuti docukríme a podľa potreby zahustíme.

  4. 4

    Ako prílohu som mal zemiakovú kašu, ale výborné sú aj špagety.

Diskusia k receptu

marijanka712
vypadá to dobre trocha ma prekvapilo, že je to čisté mäsko, asi tá sruhanka to drží s vajíčkom pohromade. - vynikajúca omáčka aj u nás ju varíme takto.
medovnicek
pripomenul si mi, že už som dávno nič podobné nevarila, vyskúšam podľa tvojho receptu
tinca
už dlho sa na ne strojím mám aj drvené paradajky aj kvalitnú šťavu, si ma inšpiroval, najbližšie budú, pekné foto:)
helca103
vyskúšané, ale mala som len bravčové mäsko. Musím potvrdiť - je to veľmi dobré.
sailero
aj ja som mala len bravcove a podavali sme s knedlou= bolo velmi chutne. aj moja Stella-pes si robila na to chute, len trosicku sme jej dali ochutnat
megginr
a tie gule sa varia v tej omacke? lebo na obrazku nevyzeraju, ze by boli varene v omacke :/
thedrunkchef
@megginr , v postupe je to napísané. áno, varia sa v omáčke. tieto boli taktiež v omáčke varené. možem sa spýtať, čo sa ti na nich nepozdáva?
sisa
recept je fajn a aj obrázok vypadá skvele, ale vadí mi, že nepíšeš napr. koľko mäsa si dal na koľko vajec .....:-(
rulik
@megginr - áno gule sa varili, ale po uvarení sa vybrali z omáčky a dorábala sa omáčka, preto aj na reze vidno červenú farbu z paradajok a vnútro je len mäsité a vonku nie sú mazľavé ako čersvo uvarené, ale trošku akoby zaschnuté, tak to autor plánoval....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia