Predjedlá (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Hubová paštéta pod kačacím tukom

Nátierky

Nakrájané huby podusíme na masle, spenenej cibuli a cesnaku, pridáme čili, tymian a namočené...

prazdny

Praženica pre nežnú ½ s chlopskými šmakmi

Raňajky

Uznajte, že nie každá praženica je praženica! Aj nežnejšia ½ ľudstva má dni, keď šľahačku...

prazdny

Slané tvarohové rolky

Bezmäsité jedlá

Zo všetkých surovín vypracujeme cesto a rozdelíme ho na 8 dielov. Každý diel rozvaľkáme na dlhý...

prazdny

Lahodné bryndzové krídelká

Kuracie mäso

Príprava tohto receptu je celkom jednoduchá a krídelká majú výbornú chuť. Sú vhodné ako pohostenie alebo...

prazdny

Pikantná šafranová hruška v župane

Dezerty

Hrušky ošúpeme a uvaríme do polomäkka v džúse, do ktorého pridáme šafran. Hrušky vysušíme servítkou a...

prazdny

Quinoa so žihľavou na spôsob risotta

Bezmäsité jedlá

Chutná a ľahká porcia vhodná ako samostaný chod alebo príloha. Výber nechám na vás.

prazdny

Grilovaný lilek s cuketou a hrachem

Bezmäsité jedlá

Našla jsem na jednom zahraničním webu, ale bez receptu. Ten jsem vypracovala, neni to...

prazdny

Plnené cherry rajčinky

Raňajky

Taliansku kuchyňu mám veľmi rada, pripravujem ju najmä v lete, keď sú čerstvé suroviny...

prazdny

Toasty so šunkou

Bravčové mäso

Tento recept som si vymyslela sama a používam ho často ako rýchlu večeru, alebo pohostenie, keď dostanem...

prazdny

Šalát s krevetami a karamelizovaným ananásom

Večera

Ananás obalíme v cukre a skaramelizujeme na horúcej panvici. Pridáme brandy a necháme odpariť alkohol.

prazdny

Teplý cukinovo-fazuľkový šalát

Bezmäsité jedlá

Občas mám počas teplých sparných dní chuť na ľahké, ale teplé domáce jedlo, ktoré...

prazdny

Zemiaky s kaviárom /alebo hľuzovkami/

Hlavné jedlá

Príloha i samostatný chod. Odporúčam podať k uvedeným rybím na mojej vareche alebo k perličke na...

prazdny

Korzický hráškový krém s krevetami

Hlavné jedlá

Na oleji opečieme strúčiky cesnaku do hneda. Cesnak vyberieme, vložíme hrášok, podlejeme vodou a...

prazdny

Huspenina

Bravčové mäso

Veľmi milujem toto jedlo, ale len ak mám domáce suroviny. Keďže som dostala od susedkinho...

prazdny

Due formaggio špargľa

Bezmäsité jedlá

Hľadala som mnoho receptov na spracovanie špargle a tak som si zobrala z každého rožka troška a...

prazdny

Guľôčky z Hongkongu

Kuracie mäso

Zmiešajte 1/4 šálky bielej múky s práškom do pečiva, soľou a korením. Pridajte vajcia a...

prazdny

Krekry z kože a pena z laloka

Bravčové mäso

Bravčovú kožu umyjeme a nožom očistíme prípadné nečistoty. Nakrájame na menšie kocky a varíme asi hodinu. Scedíme...

prazdny

Variácie sviežej jarnej zeleniny so zemiakovým pyré a plackou

Bezmäsité jedlá

Zemiaky rozdelíme na dve rovnaké časti. Jednu časť (na pyré) dôkladne umyjeme, do zemiakov urobíme...

prazdny

Cuketové závitky s tofu a kapustou

Bezmäsité jedlá

V nedeľu sa vždy pri stole stretneme celá rodinka. Dnes sa naši rozhodli robiť knedlo vetřo...

prazdny

Zapekané paradajky so zeleninou

Bezmäsité jedlá

Kedže je pôst chcela som si urobiť na obed niečo bez mäsa, a napadol ma tento recept....

prazdny

Guacamole dip so zeleným hráškom

Bezmäsité jedlá

Mlady jarny hrasok v kombinacii s avokadom, stiplavymi paprickami (jalopenos), jarnou cibulkou, koriandrovou vnatou a...

prazdny

Marinovaný losos s chrenovou omáčkou

Hlavné jedlá

Kôpor posekáme najemno. V miske rozmiešame soľ s cukrom. Polovicu kôpru rozložíme na veľký plochý tanier....

prazdny

Sendviče z vajíčok s lososom

Raňajky

Milovníci sendvičov sa zamilujú do tohto skvelého občerstvenia ozdobeného zelenými listami a ružovým lososom v hlavnej úlohe....

prazdny

Letný šalát

Večera

Nie vsade su Vianoce zimne, u nas su tradicne letne. Ked je cez 30 vela...

prazdny

Karfiolové placky

Bezmäsité jedlá

Zo zmesi formujeme malé placky, ktoré vyprážame z oboch strán na rozpálenom tuku.

prazdny

Grázlová papanička

Bravčové mäso

Zemiaky chvíľu povaríme v šupke. Necháme vychladiť a prekrojíme na polovice. Stred vydlabeme a naplníme...

prazdny

Smažené palačinky s rybí náplní

Hlavné jedlá

Recept pochází z knihy Milana Pohůnka "Ryby v kuchyni". Je to výborná úprava jakékoliv ryby, ...

prazdny

Tuniakom plnené uhorky

Slané chuťovky

Netradičný recept, ktorý sa oplatí vyskúšať.