Voňavé krevety s fazuľkou
Marek Karaka
šéfkuchár wellness hotela Kaskády v Sliači–Sielnici, 7. júla 2010
šéfkuchár wellness hotela Kaskády v Sliači–Sielnici, 7. júla 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Na oleji prudko opražíme olúpané krevety, čili, cesnak a cibuľku, a osolíme. Fazuľkové struky oblanšírujeme vo vriacej vode a schladíme ich v studenej vode.
- 2
Pridáme k nim lístky mladého špenátu, krutóny, petržlenovú vňať a urestované krevety. Posypeme nasucho opraženými slnečnicovými jadrami. Prelejeme olivovým olejom.
- 3
NÁŠ TIP: Fazuľkové struky obsahujú vitamíny B1 a B2 a hrubú vlákninu. Používame mladé, krehké, šťavnaté, nepopraskané struky s málo vyvinutými semenami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu