Voňavé krevety s fazuľkou

Marek Karaka
šéfkuchár wellness hotela Kaskády v Sliači–Sielnici, 7. júla 2010
Voňavé krevety s fazuľkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

400 g
200 g
80 g
1 ks
80 g
80 ml
400 g
50 g
80 g




Postup

  1. 1

    Na oleji prudko opražíme olúpané krevety, čili, cesnak a cibuľku, a osolíme. Fazuľkové struky oblanšírujeme vo vriacej vode a schladíme ich v studenej vode.

  2. 2

    Pridáme k nim lístky mladého špenátu, krutóny, petržlenovú vňať a urestované krevety. Posypeme nasucho opraženými slnečnicovými jadrami. Prelejeme olivovým olejom.

  3. 3

    NÁŠ TIP: Fazuľkové struky obsahujú vitamíny B1 a B2 a hrubú vlákninu. Používame mladé, krehké, šťavnaté, nepopraskané struky s málo vyvinutými semenami.

Diskusia k receptu

evanaaa
Krevetky mám malé, aj cesnakové krutóny, lúsky nemám, dokúpim. Ten špenát je surový? No, nemusím ho mať, ani tie jadierka,môže to byť dobré aj tak.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia