Foto: martinis
Šalát zo šošovice, chrumkavej cibule a šťavnatého pomaranču zaliaty octom a olivovým olejom :)
porcia
príprava
Postup
-
1
Opäť niečo pre milovníkov strukovín - tentokrát šošovica s osviežujúcou chuťou pomaranču a cibule. Skvelé nakopnutie vhodné ako príloha k obedu, alebo aj samostatné raňajky či večera :)
- 2
Šošovicu uvaríme alebo použijeme 1/2 konzervy sterilizovanej. Dáme ju do misy.
- 3
Pomaranč ošúpeme, rozdelíme na mesiačiky a tie nakrájame na ľubovoľné tvary, ktoré dáme k šošovici. Cibuľu taktiež nakrájame na rezančeky a prihodíme do misy.
- 4
Vmiešame petržlenovú vňať, 3 lyžice oleja, dve octu či citrónovej šťavy a dochutíme cukrom, soľou a korením. Hotovo, môžme podávať s lístkami zeleného šalátu a čerstvým rohlíkom :P
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@helca103 : za vyskúšanie by stál možno aj s mandarínkami, ak máš tie tak skús s touto malou obmenou :))
určite vyskúšam, lebo tak robievam so sušenými slivkami, marhuľami, jogurtom a cesnakom, čo je tiež výborné - inovácia babičkibej viabočnej polievky
... pripravuješ polievku alebo šalát ? pretože podľa ingrediencíí to musí byť dobrota ! :)
@helca103 : super, to mám úsmev na tvári, pekný večer ! ;)
240 g šošovice namočíme, aby pekne zväčšila objem, potom uvarím.
po uvarení vodu scedím tak, aby jej na dne hrnca trošku zostalo. pokrájam vopred namočené slivky a marhule, pridám do šošovice, postrúham dva strúčiky cesnaku, nechám prejsť varom a odstavím
nechám pod pokrievkou spariť, aby ovocie pustilo arómu do šošovice, posolím.
podávam teplé s lyžicou jogurtu, či koosového mlieka pre vegetariánov, a alebo vychladené so zálievkou z octu/balsamiko ovocné, najradšej figové, jablčný, ale aj obyč. ocot/ a oleja.
výborné, voňavé jedlo samostatné alebo s basmati ryžou /tiež teplou, či studenou.
želám dobrú chuť a poteším sa, keď rcp niekto uverejní.
dovi pri ďaľších jedlách