Roládka z údeného lososa plnená tatarákom

Marian Filo
šéfkuchár reštaurácie Afrodita Kaštieľa Čereňany, 4. decembra 2011
Roládka z údeného lososa plnená tatarákom
Foto: Pravda - Jakub Prokeš
4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

600 g
120 g
1 ks
2 strúčiky
1 PL
120 g
50 g
50 ml
50 ml
50 ml




Postup

  1. 1

    Tatarák z údeného lososa: Časť údeného lososa nasekáme najemno, pridáme maslo, horčicu, soľ, korenie, najemno nakrájanú cibuľu, cesnak a vymiešame.

  2. 2

    Na potravinársku fóliu rozložíme zvyšné plátky údeného lososa a naplníme ich tatarákom. Zrolujeme a necháme postáť v chlade asi štyri hodiny. Na olivovom oleji opečieme krevety, dochutíme soľou, korením, pridáme bylinkové maslo, biele víno a preflambujeme koňakom.

  3. 3

    Dobre vychladnutého naplneného lososa krájame na plátky a podávame s krevetou a hriankou.

Diskusia k receptu

vcelka
To je obloženie ako spred 20 rokov... rezy uhorky, kapusta, hrášky... he-he.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia