Kuracia paštétka
Anton Dubický
šéfkuchár Rezortu Drevenice v Terchovej a člen Gourmet klubu, 22. januára 2012
šéfkuchár Rezortu Drevenice v Terchovej a člen Gourmet klubu, 22. januára 2012
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Suroviny
450 g |
|
100 g |
|
|
|
|
|
čerstvá |
|
375 g |
|
50 ml |
|
alebo zmes šalátov |
|
150 g zmes (jablko, hruška, mrazené jahody) |
|
|
|
100 ml |
|
Postup
-
1
Na panvici rozpustíme 100 g masla, pridáme nakrájanú cibuľu a restujeme do sklovita. Vmiešame očistené pečienky a opekáme, aby boli v strede ružové. Zmes presunieme do mixéra, kde ju rozmixujeme so 150 g masla, brandy, soľou a korením a pretrieme cez sitko do formičiek. Necháme vychladiť.
- 2
Ovocie na panvici povaríme s vínom a medom. Vo zvyšku masla opečieme šalviové lístky, ale dávame pozor, aby maslo nezhnedlo. Na vychladnutú paštétu nalejeme maslo so šalviou a znova necháme zachladiť.
- 3
Podávame s omáčkou, šalátom a opečeným chlebom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu