Kuracia paštétka

Anton Dubický
šéfkuchár Rezortu Drevenice v Terchovej a člen Gourmet klubu, 22. januára 2012
Kuracia paštétka
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

450 g
100 g
 čerstvá
375 g
50 ml
 alebo zmes šalátov
150 g zmes (jablko, hruška, mrazené jahody)
100 ml




Postup

  1. 1

    Na panvici rozpustíme 100 g masla, pridáme nakrájanú cibuľu a restujeme do sklovita. Vmiešame očistené pečienky a opekáme, aby boli v strede ružové. Zmes presunieme do mixéra, kde ju rozmixujeme so 150 g masla, brandy, soľou a korením a pretrieme cez sitko do formičiek. Necháme vychladiť.

  2. 2

    Ovocie na panvici povaríme s vínom a medom. Vo zvyšku masla opečieme šalviové lístky, ale dávame pozor, aby maslo nezhnedlo. Na vychladnutú paštétu nalejeme maslo so šalviou a znova necháme zachladiť.

  3. 3

    Podávame s omáčkou, šalátom a opečeným chlebom.

Diskusia k receptu

zuzliak
Krasna pasteta. Ukladam, take veci u nas letia :) Vdaka za tip :)
damisa
pečeň na všetky spôsoby môžeme stále, takže ukladám a tá ovocná omáčka k tomu nemá chybu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia