Kačacia pečeň so zeleninou v lokši
šéfkuchár hotela Alexander**** v Bardejovských Kúpeľoch, 30. novembra 2017

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
200 g |
|
200 g |
|
1 väčší ks |
|
3 ks |
|
|
|
|
|
1 PL |
|
|
|
Lokše: | |
1 kg |
|
150 g |
|
150 g |
|
125 g |
|
|
|
Príloha: | |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v šupke. Po vychladnutí zemiaky ošúpeme a popučíme. Pridáme hladkú a polohrubú múku, soľ a vypracujeme cesto, z ktorého urobíme valček, ktorý pokrájame na menšie kusy. Každý z týchto menších kusov vyvaľkáme do tvaru kruhu. Opečieme na panvici z obidvoch strán a na záver ponatierame roztopeným maslom.
- 2
Mrkvu uvaríme domäkka a nakrájame na hrubé rezance. Medzitým nakrájame na hrubé rezance aj papriku, ktorú opečieme na masle a mierne podusíme. Zvlášť na panvici podusíme baby špenát. Kačaciu pečeň nakrájame na väčšie kúsky, opečieme na malom množstve oleja. Krátko pred dopečením pečeň dochutíme soľou a čiernym korením.
- 3
Na lokše poukladáme upečenú pečeň, mrkvu a papriku. Takto naplnenú lokšu zrolujeme a prerežeme na polovicu. K lokši môžeme podávať sladkokyslú omáčku.
Tiež kačacia pečeň:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu