Kačacia pečeň so zeleninou v lokši
šéfkuchár hotela Alexander**** v Bardejovských Kúpeľoch, 30. novembra 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v šupke. Po vychladnutí zemiaky ošúpeme a popučíme. Pridáme hladkú a polohrubú múku, soľ a vypracujeme cesto, z ktorého urobíme valček, ktorý pokrájame na menšie kusy. Každý z týchto menších kusov vyvaľkáme do tvaru kruhu. Opečieme na panvici z obidvoch strán a na záver ponatierame roztopeným maslom.
- 2
Mrkvu uvaríme domäkka a nakrájame na hrubé rezance. Medzitým nakrájame na hrubé rezance aj papriku, ktorú opečieme na masle a mierne podusíme. Zvlášť na panvici podusíme baby špenát. Kačaciu pečeň nakrájame na väčšie kúsky, opečieme na malom množstve oleja. Krátko pred dopečením pečeň dochutíme soľou a čiernym korením.
- 3
Na lokše poukladáme upečenú pečeň, mrkvu a papriku. Takto naplnenú lokšu zrolujeme a prerežeme na polovicu. K lokši môžeme podávať sladkokyslú omáčku.
Tiež kačacia pečeň:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu