Marinovaný losos s chrenovou omáčkou

Milan Králik
šéfkuchár hotela Turiec v Martine, 8. marca 2016
Marinovaný losos s chrenovou omáčkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 zväzky
400 g
4 PL
5 PL
1 PL
podľa chuti
podľa chuti
Omáčka:
250 ml
10 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kôpor posekáme najemno. V miske rozmiešame soľ s cukrom. Polovicu kôpru rozložíme na veľký plochý tanier. Jeden plátok lososa položíme kožou nadol do kôpru.

  2. 2

    Lososa potrieme zmesou cukru a soli a posypeme podrveným čiernym korením, horčičnými semiačkami a novým korením.

  3. 3

    Takisto pokračujeme aj pri druhej polovičke lososa, potom obe polovičky spojíme (kožou von), zakryjeme ich alobalom a asi na 3 dni odložíme do chladu. Viackrát ich obrátime. Z marinovaného lososa odstránime kožu a korenie a pokrájame ho na veľmi tenké plátky.

  4. 4

    Omáčka: Kyslú smotanu ochutíme soľou, korením a postrúhaným chrenom a zmiešame dokopy.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: