Marinovaný losos s chrenovou omáčkou
Milan Králik
šéfkuchár hotela Turiec v Martine, 8. marca 2016
šéfkuchár hotela Turiec v Martine, 8. marca 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kôpor posekáme najemno. V miske rozmiešame soľ s cukrom. Polovicu kôpru rozložíme na veľký plochý tanier. Jeden plátok lososa položíme kožou nadol do kôpru.
- 2
Lososa potrieme zmesou cukru a soli a posypeme podrveným čiernym korením, horčičnými semiačkami a novým korením.
- 3
Takisto pokračujeme aj pri druhej polovičke lososa, potom obe polovičky spojíme (kožou von), zakryjeme ich alobalom a asi na 3 dni odložíme do chladu. Viackrát ich obrátime. Z marinovaného lososa odstránime kožu a korenie a pokrájame ho na veľmi tenké plátky.
- 4
Omáčka: Kyslú smotanu ochutíme soľou, korením a postrúhaným chrenom a zmiešame dokopy.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu