Šťavnatý melón so syrom
V takomto nádhernom počasí, to ťahá každého von. či už na kúpalisko, k jazeru, alebo do...
Opečený plnený syr
Nepridávam recept, skôr len tip na superrýchlu prípravu syra na večeru, obed alebo pohostenie...
Paštéta z kačacej pečene s višňovým čatní
Slovenská jeseň bez husaciny a kačaciny – rodinného striebra gastronómie? To jednoducho nejde....
Hubový pletenec a tofu praženica so špenátom
Cesto na pletenec som robila v domácej pekárničke. Do nádoby nalejeme teplú vodu, pridáme lyžicu...
Orechový encián
Rýchly obed pre tých, ktorí obľubujú nenáročnú prípravu a diétnejšiu stravu.
Syroví snehuliaci
... hladala som na nete inšpiraciu na neake predjedlo, naša som niečo podobne, len som...
Slimáci bez slimákov
K vínu a zábavě doneste přátelům pečené šneky ! Letitý náš domácí recepet na plněné šnečí...
Plnené avokádo
Zostalo mi nejake kuracie maso, tak co s nim. A aby aj vegeteriani si prisli...
Zemiaky v pivnom cestíčku
Najprv si pripravíme hladké cestíčko z múky, vajca, piva a soli. Zemiaky olúpeme, ...
Žihľavová roláda alebo Zelená je IN!
bola dnes ku Dňu matiek ako predjedlo a neskôr na studenej mise pre hostí spolu so zeleninou...
Chrumkavá špargľa s parmezánom
Špargľu zbavíme drevnatých koncov. Ja som použila na tento recept len cca 5 cm vrcholky špargle,...
Kelový list plnený ricottou s mladým listovým šalátom
Kelové listy zblanšírujeme vo vriacej vode alebo na pare, ochladíme a necháme osušiť. Ricottu vyšľaháme...
Rustikálna terrina
Tak toto je moja prvá skutočná terrina a som na ňu neskutočne pyšná. Inšpirovať som sa...
Zapečené palacinky s paradajkami
Ani už neviem odkiaľ to pochádza, ale rada experimentujem a na základe toho aj toto jedlo...
Sladký camembert
Camembert robím buď grilovaný s brusnicovou omáčkou a pečenými baby zemiakmi alebo takto. Táto príprava mi...
Bravčová studená tlačenica
Kyslá kapusta na všetky spôsoby a huspenina, kočonina, studenô, …, studenina, či...
Hrebeňovka jakubovská so špargľou jednoducho a rýchlo
Patrím medzi tých, ktorí všetko ochutnajú. Aj „morské potvory“ - „okoštoval“ som skoro všetky dostupé...
Arabský šalát
Tento šalát je podľa mňa veľmi ľahký a chutný. Recept mám od svojej kamarátky Mahy z...
Bavorská Obatzda
Obatzda je klasická bavorská nátierka s camembertom, so smotanovým syrom, s cibuľou a pikantnou paprikovou príchuťou....
Tekvicové podkovičky v syrovom cestíčku
S tekvicou už nekončíme pri prívarku. V jednom slovku sa totiž skrývajú desiatky odrôd, farieb a chutí z rôznych kútov sveta....
Zapečený baklažán
vo svojom okolí sa často stretávam s otázkou, čo sa dá ešte vymyslieť s baklažánom, ...
Kebab špízy s Tofu
Veselé jedlo, plné farieb a zeleniny, v kombinácii s Tofu poteší veľkých aj malých....
Bruschetta s dubákmi
Bruschetta je opečený alebo grilovaný chlieb známy v Taliansku, pripravuje sa najčastejšie s paradajkami, cesnakom, syrom...
Omáčka s krevetami k variantným cestovinám
Podľa názvu je možné predpokladať, že každý si užije s „pošteklením“ svojich chuťových kanálikov...
Smáženky podľa babky Žofky
Je to skutočné nebíčko v ústach. Hmota je polovica zemiakov a polovica gaštanov. Teraz to...
Šunková roláda
Mäkké maslo zmiešame so syrokrémom , po sekaným vajcom na tvrdo a po sekanou cibuľou...
Veľkonočná krkovička s feniklom
Údené mäso dáme variť do vody, pridáme polovicu koriandra a na šesť minút pridáme fenikel...
Údené plátky lososa
Cherry paradajky nakrájame na plátky, posolíme, okoreníme a prelejeme olivovým olejom. Necháme postáť pol...