Tekvicové placky v syrovo-šunkovom dresingu
Michal Škorec
šéfkuchár penziónu Gašperov mlyn v Batizovciach, 20. októbra 2013
šéfkuchár penziónu Gašperov mlyn v Batizovciach, 20. októbra 2013
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tekvicu nastrúhame, vytlačíme prebytočnú vodu. Pridáme cibuľu, cesnak, soľ, korenie, bylinky, rascu, žĺtky. Všetko spolu vymiešame a dochutíme.
- 2
Na rozohriatom oleji smažíme placky z tekvicovej zmesi dozlata.
- 3
Nadrobno nakrájanú cibuľku a cesnak speníme na oleji, pridáme syry, smotanu a rozpustíme. Keď je zmes hladká, pridáme šunku, bylinky a dochutíme. Hotovú omáčku podávame k plackám.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu