Dusené údené stehno s chrenovým dipom

Ľubomír Molnár
šéfkuchár reštaurácie Toscana v Bratislave, 7. apríla 2015
Dusené údené stehno s chrenovým dipom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 PL
1 čl
3 strúčiky
3 ks
2 kg
1 čl
250 g
200 ml
100 g
100 ml




Postup

  1. 1

    Údené stehno opečieme zo všetkých strán na cesnaku, podlejeme vodou a udusíme. Kým sa stehno dusí, pripravíme zemiaky. Ošúpané zemiaky uvaríme a podávame s maslom a pažítkou.

  2. 2

    Dip: Ponorným mixérom rozmixujeme tvaroh, chren, smotanu a olivový olej tak, aby vznikla jemná pena.

Diskusia k receptu

mijaita
Pomalu pečené uzené koleno s křenovou omáčkou a houskovými koulemi jsme měli v neděli a byl to hodně opulentní a skvělý oběd. Koleno uzené je nejlepší ze všech uzených mas a s křenem v jakékoliv podobě se velmi dobře doplňuje.
tatty
Že "opulentní"..aký krásny výraz. Čo to presne znamená prosím?
jujoska
vyraz opulentny pozna aj slovencina, len sa velmi nepouziva
opulentný príd. m. kniž. bohatý, hojný, zámožný, oplývajúci nadbytkom: o-á hostina (Vaj.);
tatranocka
Pomôžte mi identifikovať tie dierky v tom svale...čo to je? Mne sa v ostatnej dobe nejako pomstí to,že používam pohľad "zblízka".Pred pár dňami sa mi dvihol žalúdok pri jednom recepte...toľko múdrostí a špinavý riad (stará zažratá špina).
A tu to vyzerá na špongiovité mäso,videla som to na balenom údenom mäse.Chcem sa mýliť vo svojom úsudku,že to je tiež lepené mäso.
cemer
tie dierky čo je vidno na mäse znamenajú, že údenina bola pred úpravou zamrazená a následne rozmrazená :-)
tatty
jujoska ďakujem za vysvetlenie :-)
evanaaa
Stehno opečieme zo všetkých strán na cesnaku....zdá sa, že tam asi niečo chýba....Inak, zaujímavý spôsob, dusiť som ešte neskúšala, ale dalo by sa.
1x racik




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia