Sedliacke syrové minifondue

Vojtech Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 3. septembra 2010
Sedliacke syrové minifondue
Foto: Archív Vojtecha Artza

Pochúťky pre úplných začiatočníkov.

10
porcií
15-20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

10  ks menšie
200 g
800 g
250 g
120 g




Postup

  1. 1

    Zo žemlí zrežeme vršok a spodné časti vydlabeme. Slaninku nakrájame na drobné kocky a osmažíme dochrumkava. Zmiešame smotanu, topený syr, nadrobno nakrájané papriky, vychladnutú slaninku, pažítku a korenie.

  2. 2

    Tukom zo slaniny vytrieme vnútra žemličiek, naplníme syrovou zmesou.

  3. 3

    Položíme na plech a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 °C asi na 10 minút. Podávame horúce.

  4. 4

    Náš tip: Do syrovej náplne môžeme pridať aj iné suroviny podľa vlastnej fantázie, napríklad nakrájanú šunku, nastrúhaný plesňový syr alebo najemno nakrájaný pór.

Diskusia k receptu

helca103
robievam to do žemličiek aj do maleho okruhleho chleba je to velmi dobre a najlepšie to chutí teplé... mňam
evanaaa
No, konečne taký " normálny " receptík od redakcie aj pre obyčajných jedákov, páči sa mi, na to sú dobré bosniačiky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia