Sedliacke syrové minifondue
Vojtech Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 3. septembra 2010
šéfkuchár spoločnosti Metro, 3. septembra 2010
Foto: Archív Vojtecha Artza
Pochúťky pre úplných začiatočníkov.
10
porcií
porcií
15-20 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zo žemlí zrežeme vršok a spodné časti vydlabeme. Slaninku nakrájame na drobné kocky a osmažíme dochrumkava. Zmiešame smotanu, topený syr, nadrobno nakrájané papriky, vychladnutú slaninku, pažítku a korenie.
- 2
Tukom zo slaniny vytrieme vnútra žemličiek, naplníme syrovou zmesou.
- 3
Položíme na plech a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 °C asi na 10 minút. Podávame horúce.
- 4
Náš tip: Do syrovej náplne môžeme pridať aj iné suroviny podľa vlastnej fantázie, napríklad nakrájanú šunku, nastrúhaný plesňový syr alebo najemno nakrájaný pór.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu