Foto: pusta
Príprava je veľmi jednoduchá, roláda veľmi chutná a efektná, vhodná i ako výborné prekvapenie pre návštevy, chutí za tepla i za studena.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Z kelu som oddelila vrchné listy, vykrojila som hlúb a tvrdé časti, pokrájala som listy kelu na prúžky, umyla pod tečúcou vodou, nechala som ho na cedníku dobre odkvapkať z vody, v hrnci som rozpustila maslo, pridala som prúžky kelu, máličko podliala trochou horúcej vody,...
-
2
...na rozohriatom masle podusila do mäkka a nechala úplne vychladnúť,....
-
3
...zatiaľ som nastrúhala ementál,...
-
4
...do misy som dala vajcia, kyslú smotanu, syr, múku, syr pekne spojí podusený kel, nesolila som, lebo ementál je slaný dosť,...
-
5
... dobre som všetko spolu premiešala a zálievka bola hotová,...
-
6
...plech (30x22 cm) som vystlala pečiacim papierom tak, aby papier presahoval vonkajšie okraje, do plechu som rovnomerne rozotrela vychladnutý kel,...
-
7
...na kel som naliala smotanovo - syrovo - vaječnú zálievku,...
-
8
...vložila som piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov a piekla som 20 minút,...
-
9
...pečený kel som vybrala z plechu a spolu s papierom položila na dosku, ešte na horúci kel som rozložila plátky schwarzwaldskej šunky,...
-
10
...od dolného dlhšieho okraja smerom nahor som celé na tesno zrolovala tak, aby dovnútra rolády sa papier nedostal, ked trocha roláda vychladla,...
-
11
...preložila som ju na podnos, odstránila som opatrne pečiaci papier z povrchu rolády, ešte za tepla som časť pokrájala na plátky asi 0,5 cm silné, a podávala na obed s novými zemiakmi na petržlene s maslom,...
-
12
...ked roláda vychladla úplne vložila som ju stuhnúť do chladničky a večer podávala pre návštevu na listoch ľadového šalátu a s paradajkami a s čerstvým domácim pečivom, bola príjemným spestrením a veľmi chutným prekvapením k vínečku, zožala nečakaný úspech, je to vynikajúce sýte a dekoratívne pohostenie miesto teplej večere.
-
13
Príprava je veľmi jednoduchá a pomerne rýchla, skúste takúto roládu z kelu pripraviť doma pre vašich milovaných, prajem vám Dobrú chuť :-)
neodmlčala som sa, len máme doma hostí, tak sa im venujem, mám nafotených viac receptov, len niet času pridávať :-
tvoje uznanie si veľmi vážim, budem rada, ak recept vyskúšaš :-)
dakujem za pekné hodnotenie, uloženie do kk a 5*.
Určite netradičné, nevšedné a fajnové jedlo.
Tiež som si pomyslela na teba, že kam si odišla. Ukladám KK5*.
poteší ma, ak vyskúšaš a som potom veľmi zvedavá na tvoje kompletné hodnotenie :-)
ak máš rada kel, prídeš si na svoje.
dakujem za pochvalu, za uloženie do kk a za 5*
neboj, neodišla som, len máme návštevu, tak sa im venujem a dobroty im varím veľmi rada, čiže menej času mám teraz na varechu, nafotených už mám viac receptov, musím ešte spracovať :-)))
dakujem za pochvalu, uloženie do kk a za 5*
žiadne lístkové cesto nespojí roládu tak, ako práve syr, ked sa roztopí a následne stuhne, to je podstata nápadu.
dakujem za milý komentár a uloženie do kk.
syr je tam na to, aby viazal roládu pri rolovaní, celkom tvojmu nápadu jasne nerozumiem, prilepí sa potom na šunku počas pečenia z druhej strany, no neviem...ja by som to teda nerobila.
iba ak by si mala na mysli pokrájanú údeninu od začiatku v zálievka, ale nemala by si potom takéto vrstvenie.
som rada, že sa ti inak páči aj recept samotný.
dakujem za pochvalu a za uloženie do kk
tiež môže byť dobré.
určite ti bude veľmi chutiť :-)
dakujem za pekné hodnotenie, za pochvalu, uloženie do KK a 5*