Foto: sweetlaab
Toto je ďalší spôsob, ako spracovať úrodu zo záhrady na chutný koláč z krehkého lístkového maslového cesta, syrového krému ochuteného záhradnými bylinkami a Zobraziť celý popisToto je ďalší spôsob, ako spracovať úrodu zo záhrady na chutný koláč z krehkého lístkového maslového cesta, syrového krému ochuteného záhradnými bylinkami a obloženého cuketou a žltou (alebo zelenou) fazuľkou.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
200 g |
|
125 g (bryndza alebo iný) |
|
1 ks |
|
1/4 hrnčeka čerstvé, nasekané (kôpor, mäta, petržlenová vňať) |
|
z 1 limetky |
|
štipka |
|
štipka |
|
1 ks veľká |
|
1 a 1/2 hrnčeka (alebo zelená) |
|
4 PL |
|
maslové (najlepšie domáce) |
|
Postup
-
1
Zmiešame ricottu, ovčí syr, vajce, bylinky, soľ, korenie, limetkovú šťavu.
- 2
Vyvaľkáme lístkové cesto, položíme ho na papier na pečenie do formy na pečenie, spravíme líniu/ryhu okolo okraja pečiva, približne 2,5 cm.
- 3
Rozotrieme syrovú zmes na cesto, poukladáme plátky cukety do pásov, pekne ich stočíme alebo zložíme, na ne poukladáme fazuľku, ktorú sme predtým varili vo vode asi 3 - 5 min.
- 4
Potrieme zľahka olejom okraje cesta a zeleninu, pečieme v predhriatej rúre pri 200 °C po dobu 25 - 30 minút, alebo do zlatista zeleniny a cesta.
- 5
Recept na domáce maslové lístkové cesto, ako aj viac obrázkov na postup je na mojom blogu http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2016/09/zucchini-yellow-bean-pie-kolac-s.html
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem, aj mne sa páčia tvoje recepty, aj tvoj cuketový slaný koláč vyzeral veľmi chutne
Dík Cesminaz, aj ty máš výborné veci, a čo sa týka tohto koláčika, nevyšiel mi tak ako by som chcela, to záleží aj, akým kreatívnym spôsobom sa podarí poukladať cukety (alebo aj inú zeleninku) na vrch lístkového cesta, ale na druhý krát to bude lepšie..
tu sú 2 recepty, ktoré to naozaj krásne spravili a ktoré ma inšpirovali
www.closetcooking.com/2009/09/zucchini-and-feta-ricotta-tart....
www.sweetandsavorybyshinee.com/zucchini-ricotta-tart/...