Koláč s cuketou a so žltou fazuľkou

sweetlaab - fotkasweetlaab, 4. septembra 2016
Koláč s cuketou a so žltou fazuľkou
Foto: sweetlaab

Toto je ďalší spôsob, ako spracovať úrodu zo záhrady na chutný koláč z krehkého lístkového maslového cesta, syrového krému ochuteného záhradnými bylinkami a obloženého cuketou a žltou (alebo zelenou) fazuľkou.

16
porcií
45 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

200 g
125 g (bryndza alebo iný)
1 ks
1/4 hrnčeka čerstvé, nasekané (kôpor, mäta, petržlenová vňať)
z 1 limetky
štipka
štipka
1 ks veľká
1 a 1/2 hrnčeka (alebo zelená)
4 PL
 maslové (najlepšie domáce)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zmiešame ricottu, ovčí syr, vajce, bylinky, soľ, korenie, limetkovú šťavu.

  2. 2

    Vyvaľkáme lístkové cesto, položíme ho na papier na pečenie do formy na pečenie, spravíme líniu/ryhu okolo okraja pečiva, približne 2,5 cm.

  3. 3

    Rozotrieme syrovú zmes na cesto, poukladáme plátky cukety do pásov, pekne ich stočíme alebo zložíme, na ne poukladáme fazuľku, ktorú sme predtým varili vo vode asi 3 - 5 min.

  4. 4

    Potrieme zľahka olejom okraje cesta a zeleninu, pečieme v predhriatej rúre pri 200 °C po dobu 25 - 30 minút, alebo do zlatista zeleniny a cesta.

  5. 5

    Recept na domáce maslové lístkové cesto, ako aj viac obrázkov na postup je na mojom blogu http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2016/09/zucchini-yellow-bean-pie-kolac-s.html

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
@Cesminaz (5.9.2016 14:22)
Dík Cesminaz, aj ty máš výborné veci, a čo sa týka tohto koláčika, nevyšiel mi tak ako by som chcela, to záleží aj, akým kreatívnym spôsobom sa podarí poukladať cukety (alebo aj inú zeleninku) na vrch lístkového cesta, ale na druhý krát to bude lepšie..

tu sú 2 recepty, ktoré to naozaj krásne spravili a ktoré ma inšpirovali

 www.closetcooking.com/2009/09/zucchini-and-feta-ricotta-tart....

 www.sweetandsavorybyshinee.com/zucchini-ricotta-tart/...

Pridaj komentár k receptu: