Koláč s cuketou a so žltou fazuľkou

sweetlaab - fotkasweetlaab, 4. septembra 2016
Koláč s cuketou a so žltou fazuľkou
Foto: sweetlaab

Toto je ďalší spôsob, ako spracovať úrodu zo záhrady na chutný koláč z krehkého lístkového maslového cesta, syrového krému ochuteného záhradnými bylinkami a obloženého cuketou a žltou (alebo zelenou) fazuľkou.

16
porcií
45 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

200 g
125 g (bryndza alebo iný)
1 ks
1/4 hrnčeka čerstvé, nasekané (kôpor, mäta, petržlenová vňať)
z 1 limetky
štipka
štipka
1 ks veľká
1 a 1/2 hrnčeka (alebo zelená)
4 PL
 maslové (najlepšie domáce)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zmiešame ricottu, ovčí syr, vajce, bylinky, soľ, korenie, limetkovú šťavu.

  2. 2

    Vyvaľkáme lístkové cesto, položíme ho na papier na pečenie do formy na pečenie, spravíme líniu/ryhu okolo okraja pečiva, približne 2,5 cm.

  3. 3

    Rozotrieme syrovú zmes na cesto, poukladáme plátky cukety do pásov, pekne ich stočíme alebo zložíme, na ne poukladáme fazuľku, ktorú sme predtým varili vo vode asi 3 - 5 min.

  4. 4

    Potrieme zľahka olejom okraje cesta a zeleninu, pečieme v predhriatej rúre pri 200 °C po dobu 25 - 30 minút, alebo do zlatista zeleniny a cesta.

  5. 5

    Recept na domáce maslové lístkové cesto, ako aj viac obrázkov na postup je na mojom blogu http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2016/09/zucchini-yellow-bean-pie-kolac-s.html

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@Monty469 (4.9.2016 19:05)

Ďakujem, aj mne sa páčia tvoje recepty, aj tvoj cuketový slaný koláč vyzeral veľmi chutne