Veľkonočná krkovička s feniklom
Juraj Struhár
šéfkuchár hotela Astrum Laus v Leviciach a člen Gourmet klubu, 8. apríla 2012
šéfkuchár hotela Astrum Laus v Leviciach a člen Gourmet klubu, 8. apríla 2012
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
35 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Údené mäso dáme variť do vody, pridáme polovicu koriandra a na šesť minút pridáme fenikel. Varíme na miernom ohni do zmäknutia. Po uvarení vyberieme fenikel a krkovičku necháme vo vode.
- 2
Na malej panvičke pripravíme z cukru svetlý karamel, pridáme rozštvrtený fenikel a podlejeme 100 ml vývaru z krkovičky. Krátko povaríme.
- 3
Krkovičku, nakrájanú na tenké plátky, podávame s ružičkami fenikla a kyslou smotanou, zmiešanou s koriandrom. Vhodná príloha sú pečené zemiaky alebo čerstvý domáci chlieb.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu