Veľkonočná krkovička s feniklom

Juraj Struhár
šéfkuchár hotela Astrum Laus v Leviciach a člen Gourmet klubu, 8. apríla 2012
Veľkonočná krkovička s feniklom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g, bez kosti
2 ks
20 g, čerstvý
1 KL
50 g
100 ml




Postup

  1. 1

    Údené mäso dáme variť do vody, pridáme polovicu koriandra a na šesť minút pridáme fenikel. Varíme na miernom ohni do zmäknutia. Po uvarení vyberieme fenikel a krkovičku necháme vo vode.

  2. 2

    Na malej panvičke pripravíme z cukru svetlý karamel, pridáme rozštvrtený fenikel a podlejeme 100 ml vývaru z krkovičky. Krátko povaríme.

  3. 3

    Krkovičku, nakrájanú na tenké plátky, podávame s ružičkami fenikla a kyslou smotanou, zmiešanou s koriandrom. Vhodná príloha sú pečené zemiaky alebo čerstvý domáci chlieb.

Diskusia k receptu