
Tekvicové šúľance so syrom
Ak chcete šúľance vyskúšať na trochu iný spôsob, použite namiesto zemiakov do základu tekvicu....

Kuracie prsia z cornflakesami
Tento recept je jednoduchý a rýchly. Dá sa urobiť podla seba(čas praženia... )

Jahodové risotto
Netradičná kombinácia, ale zato naozaj originálna chuť. Vyskúšajte túto kombináciu sladkých jahôd, slaného vývaru...

Pasta alla Norma (cestoviny s paradajkovou omáčkou a baklažánom)
Jedna zo sicílskych kulinárskych klasík....

Zapečené pšeno s jablkami
Pšeno je jedna z mojich veľmi obľúbených surovín. Dá sa pripravovať naslano, ale aj nasladko. Keďže je to bezlepková obilnina, hodí sa aj pre tých, ktorí lepok nemôžu....

Bôčik v kapuste
Mäso umyjeme a nakrájame na kúsky (asi po 150 g). Jednotlivé kúsky osolíme a dáme do...

Kurkumové pásiky s hlivou a šampiňónmi
Zo surovín vymiešame cesto a vyvaľkáme ho do hrúbky cca 2 – 3 mm.

Koňakové kurča
tento recept pochádza pravde podobne z relácie ktorú uvádzal Peter Novotný ale už si nepamätám

Cícerový šalát s chrumkavou syrovou tortillou
Fantastická a lahodná rýchlovka, ktorú doma pripravíte za pár minút....

Flambovaná kačica s pečeňovo-šošovicovou plnkou
Čiernu šošovicu a pohánku namočíme na noc do vody, aby napučali. Kačku umyjeme, dočistíme, ...

Bezlepkové cestoviny s tekvicovou omáčkou
Ešte stále je sezóna tekvice, tak sme si povedali, že to využijeme. Pripravili sme si úžasnú a výživnú omáčku z pečenej tekvice hokkaido, jemne pikantnú a voňavú....

Pšenový nákyp so slivkami
Pšeno je mojou obľúbenou surovinou. Je veľmi vďačné, dá sa robiť naslano, aj nasladko....

Quiche s morskými plodmi
Cesto: Múku vymiešame so soľou, vajcom a maslom. Do hotového cesta pridáme kypriaci prášok a vložíme...

Rýchla ryža s rozmarínom, sušenými paradajkami a opečeným tofu
Rýchla ryža s rozmarínom, sušenými paradajkami a opečeným tofu je recept, na ktorý potrebujete iba zopár minút času a minimum surovín....

Rezance s citrónovou omáčkou
CITRON UMYJEME HORUCOU WODOU. KORU OSTUHAME A Z CITRONA VYTLACIME STAVU. SALWIU OPLACHNEME OSUSIME NAKRAJAME DAME ICH...

Baszomti Lazaňát
Ide o prudko dekadentné lasagne s vrstvami z hnedej ryže, tempehu a domácich paradajok.

Hovädzí guláš s ovocím a zeleninou
ako som už písal tento recept mám od svojej neb. mamky

Tekvicové mafinky
Tekvica patrí k najuniverzálnejším plodinám. Vieme z nej pripraviť slané, ale aj sladké jedlá, chuťovo zaujímavé, zdravé, ľahké a...

Hubník s bielou omáčkou
Ferkóóó, poď k nám, robila som fazuľovú a Ágika ju nechce jesť! Kričala Marikanéni z...

Špaldové šatôčky s jahňacinou v smotanovej omáčke
Rozšľahané vajcia so soľou a s trochou vody zmiešame s preosiatou múkou na hladké cesto, ktoré necháme aspoň...

Vegetariánska omáčka na špagety z červenej šošovice
Jednoduchý a rýchly typ na bezmäsitý hlavný chod najmä pre milovníkov špagiet.

Cuketové carpaccio
Ľahký svieži šalát s paradajkami, čili a čerstvou bazalkou, doplnený chrumkavými semienkami z granátového jablka....