Fazuľovo-cesnakové pyré s pečienkou

Vladimír Morochovič
nezávislý šéfkuchár, 23. novembra 2014
Fazuľovo-cesnakové pyré s pečienkou
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
90 minút
na 120 °C

Suroviny

Pečené mäso:
500 g (bôčik alebo krkovička)
2 hlavičky
1 ČL
100 ml
podľa potreby
Fazuľovo-cesnakové pyré:
200 g uvarená (môže byť sterilizovaná zbavená nálevu)
200 g uvarená (môže byť sterilizovaná zbavená nálevu)
400 g




Postup

  1. 1

    Pečené mäso: Mäso posolíme, posypeme mletou rascou a môžeme prešpikovať strúčikmi cesnaku.

  2. 2

    Zvyšný cesnak položíme k mäsu, podlejeme vodou, prikryjeme pokrievkou a v rozohriatej rúre pomaly pečieme 90 minút pri 120°C. Po upečení krájame na väčšie kúsky.

  3. 3

    Fazuľovo–cesnakové pyré: Zemiaky uvaríme klasickým spôsobom. Fazuľu rozmixujeme s cesnakom a výpekom z upečeného mäsa a premiešame s uvarenými, za tepla pretlačenými zemiakmi. Vzniknú nám dva farebné varianty fazuľového pyré s príjemnou cesnakovou vôňou a chuťou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia