Fazuľovo-cesnakové pyré s pečienkou
Vladimír Morochovič
nezávislý šéfkuchár, 23. novembra 2014
nezávislý šéfkuchár, 23. novembra 2014
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
90 minút
na 120 °C
na 120 °C
Suroviny
Pečené mäso: | |
500 g (bôčik alebo krkovička) |
|
2 hlavičky |
|
1 ČL |
|
100 ml |
|
podľa potreby |
|
Fazuľovo-cesnakové pyré: | |
200 g uvarená (môže byť sterilizovaná zbavená nálevu) |
|
200 g uvarená (môže byť sterilizovaná zbavená nálevu) |
|
400 g |
|
Postup
-
1
Pečené mäso: Mäso posolíme, posypeme mletou rascou a môžeme prešpikovať strúčikmi cesnaku.
- 2
Zvyšný cesnak položíme k mäsu, podlejeme vodou, prikryjeme pokrievkou a v rozohriatej rúre pomaly pečieme 90 minút pri 120°C. Po upečení krájame na väčšie kúsky.
- 3
Fazuľovo–cesnakové pyré: Zemiaky uvaríme klasickým spôsobom. Fazuľu rozmixujeme s cesnakom a výpekom z upečeného mäsa a premiešame s uvarenými, za tepla pretlačenými zemiakmi. Vzniknú nám dva farebné varianty fazuľového pyré s príjemnou cesnakovou vôňou a chuťou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu