Králičia roláda s ragú zo smrčkov
Vladimír Vavák
šéfkuchár hotela Park**** v Dolnom Kubíne , 16. júna 2016
šéfkuchár hotela Park**** v Dolnom Kubíne , 16. júna 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
50 minút
príprava
príprava
60 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Králika očistíme, rozložíme a vyklepeme na plát, ktorý posolíme, okoreníme, naplníme sparenou žihľavou a údeným stehnom. Zrolujeme, pevne zatiahneme motúzom na pečenie. Opečieme zo všetkých strán, podlejeme zeleninovým vývarom a dáme piecť na 160 °C jednu hodinu.
- 2
Z upečeného králika odstránime motúz a narežeme na rovnomerné kolieska.
- 3
Umyté smrčky podlejeme smotanou na varenie, posolíme a zredukujeme omáčku do zhustnutia, nakoniec zjemníme maslom. Jačmenné krúpy uvaríme, premiešame spolu s kyslou smotanou, bryndzou a čerstvou pažítkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu