Králičia roláda s ragú zo smrčkov

Vladimír Vavák
šéfkuchár hotela Park**** v Dolnom Kubíne , 16. júna 2016
Králičia roláda s ragú zo smrčkov
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
50 minút
príprava
60 minút
na 160 °C

Suroviny

600 g
80 g
30 g listy
300 ml
100 ml
50 g žltá
250 g májová
400 g
 čerstvá
100 g
500 ml
50 g




Postup

  1. 1

    Králika očistíme, rozložíme a vyklepeme na plát, ktorý posolíme, okoreníme, naplníme sparenou žihľavou a údeným stehnom. Zrolujeme, pevne zatiahneme motúzom na pečenie. Opečieme zo všetkých strán, podlejeme zeleninovým vývarom a dáme piecť na 160 °C jednu hodinu.

  2. 2

    Z upečeného králika odstránime motúz a narežeme na rovnomerné kolieska.

  3. 3

    Umyté smrčky podlejeme smotanou na varenie, posolíme a zredukujeme omáčku do zhustnutia, nakoniec zjemníme maslom. Jačmenné krúpy uvaríme, premiešame spolu s kyslou smotanou, bryndzou a čerstvou pažítkou.

Diskusia k receptu

chutimi
Pekny recept, no huby, ktore su tam pouzite nie su smrcky, ale smrckovce, ktore rastu zaciatkom jari este pred smrckami. Smrcky ako su uvedene v texte by boli o nieco lepsie lebo maju vyraznejsiu chut.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia