Haškov frgál

fedee - bez fotkyfedee, 8. februára 2014

Suroviny

350 g
150 g
200 g
100 g
3 ks
100 g
40 g (kocka)
Hruškovo slivková náplň:
1000 g
1000 g
 trosku
drobenka:
100 g
100 g
80 g
 na potretie




Postup

  1. 1

    Z uvedených surovín si pripravíme kysnuté cesto, ktoré necháme kysnúť zhruba 30 minút, potom cesto rozdelíme na dve časti. Prikryjeme utierkou a necháme znova podkysnúť. Medzitým si priravíme plnku. Ovocie si nakrájame na plátky, vložíme do rozohriatej panvice. Môžeme pridať trochu masla. Dusíme do mekka, kým plnka nezhustne. Pridáme korenie (klinčeky, škorica, badyán) a necháme plnku vychladnúť. Cesto, ktoré nám podkyslo si vyvaľkáme do tvaru kruha, preložíme na vymastený plech, navrstvými plnku asi centimeter od okraja. Na vrch frgála rozpriestrieme drobenku, ktorú sme si pripravili z múky, masla a cukru. Okraje potrieme žĺtkom, dáme piecť do dvyhriatej rúry na 180 stupňov do zlata. Po upečení ešte horúci frgál potrieme zmesou rozpusteného masla a rumu. Prajeme dobrú chuť.

Diskusia k receptu

medovnicek
zbieram recepty na frgále, táče, chodské koláče, tento tvoj si do svojej zbierky tiež zaradím
havino
frgále su moja slabá stránka, haškov nemám ani tušenia aký to je, ale tvoja plnka sa mi veľmi páči, nepoznám takú, ani som nerobila, uložím si , vdaka, škoda, že nemáš foto, aspoň kúska frgala




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia