Pečená plnená cuketa so zemiakmi
Jednoduchý a chutný obed z jedného pekáča.
Postup
-
1
Cuketu rozkrojíme napoly. Zbavíme len dužiny, jadierok, nešúpeme. Vnútro osolíme, posypeme mletou červenou paprikou. Naplníme ho vopred na oleji urobenou praženicou z vajec, nakrájanej šunky, štipky soli. Uložíme na pekáč.
- 2
K cukete na ten istý pekáč naložíme na kolieska nakrájané zemiaky. Posolíme a navrch dáme niekoľko menších tenkých plátkov masla. Pečieme vo vyhriatej rúre.
- 3
Pred dopečením povrch praženice v cukete zakryjeme nakrájaným taveným alebo nastrúhaným tvrdým syrom podľa vlastnej chuti. Dopečieme.
- 4
Na tanieri môžeme posypať nastrihanou petržlenovou vňaťou.
Tiež plnená cuketa:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu