Grilovaný losos s treskou s brokolicovým pyré

kovacska15 - bez fotkykovacska15, 27. januára 2016

Tento recept som získala v našej závodnej jedálni... Viem, že je to netradičné miesto na získavanie skvelých receptov, ale tento naozaj stojí za to... Zobraziť celý popisTento recept som získala v našej závodnej jedálni... Viem, že je to netradičné miesto na získavanie skvelých receptov, ale tento naozaj stojí za to... Množstvá však presne neviem, preto si uvarte koľko chcete :).

15 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

 čerstvý
 čerstvé filety
 na zahustenie




Postup

  1. 1

    Najprv si namarinujeme ryby v zmesi olivového oleja a grilovacieho korenia. Kým sa rybky marinujú, predhrejeme si rúru na cca 180°C. Keď je zohriata, ryby dáme na pekáč a upečieme, resp. ugrilujeme.

  2. 2

    Brokolicu rozoberieme na ružičky a uvaríme v slanej vode. Potom ju zlejeme a rozmixujeme spoločne s cesnakom, maslom a kúskom mlieka - postup ako pri zemiakovej kaši. Dochutíme podľa chuti - koreniny aké sa nám hodia. Túto riedku zmes potom dáme opäť variť, pričom prilejeme sladkú smotanu a redukujeme. Ak sa nám stále zdá veľmi riedka, pripravíme si na zahustenie solamyl so smotankou.

  3. 3

    No a nakoniec už len pekne naservírujeme na taniere :)

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia