Grilovaný losos s treskou s brokolicovým pyré
Tento recept som získala v našej závodnej jedálni... Viem, že je to netradičné miesto na získavanie skvelých receptov, ale tento naozaj stojí za to... Zobraziť celý popisTento recept som získala v našej závodnej jedálni... Viem, že je to netradičné miesto na získavanie skvelých receptov, ale tento naozaj stojí za to... Množstvá však presne neviem, preto si uvarte koľko chcete :).
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Najprv si namarinujeme ryby v zmesi olivového oleja a grilovacieho korenia. Kým sa rybky marinujú, predhrejeme si rúru na cca 180°C. Keď je zohriata, ryby dáme na pekáč a upečieme, resp. ugrilujeme.
- 2
Brokolicu rozoberieme na ružičky a uvaríme v slanej vode. Potom ju zlejeme a rozmixujeme spoločne s cesnakom, maslom a kúskom mlieka - postup ako pri zemiakovej kaši. Dochutíme podľa chuti - koreniny aké sa nám hodia. Túto riedku zmes potom dáme opäť variť, pričom prilejeme sladkú smotanu a redukujeme. Ak sa nám stále zdá veľmi riedka, pripravíme si na zahustenie solamyl so smotankou.
- 3
No a nakoniec už len pekne naservírujeme na taniere :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu