Treska na zázvore a zmesi 4 korení
Už dlhšiu dobu som si lámala hlavu s tým, čo s mojou treskou v mrazáku...
Restovaná kuracia pečeň s listovým kelom Tuscano
Listový tuscano kale jemne pikantnou horkou chuťou pripomína radicchio (obidve zeleniny priaznivo pôsobia aj na našu črevnú...
Špargľa so zeleninou básničková
Sezóna špargle je už asi ta tam, ale dá sa spraviť aj zo zamrazenej alebo zavarenej....
Jesenný šalát s vyprážanou mozzarellou v bezlepkovej strúhanke
Tento jesenný šalát vás zasýti, zahreje a dodá potrebnú energiu. Je to akási ľahšia náhrada klasického hlavného jedla, ktorú si môžete bez výčitiek dopriať aj na večeru....
Cestovinový šalát bez lepku so špargľou a s bazalkovým pestom
Poďme si na privítanie slnečných dní spraviť tento chutný bezlepkový cestovinový šalát....
Purpurový „gravalax" s chrenovou penou
Z citróna a pomaranča nastrúhame kôru a odšťavíme, zamiešame s korením a nahrubo nasekanou petržlenovou vňaťou. Rovnomerne rozdelíme...
Citrónové kura na višňovej redukcii so zapekaným karfiolom
U nás doma sa kuratenka pripravujú dosť často. Máme ich radi na všelijaké spôsoby. Tento...
Kysnuté cibuľové trojuholníčky
K pivu, vínu, zákvasu... Koláčiky na slano sa môžu stať dobrými raňajkami, desiatou,...
Hubová polievka pre dušu
Keď som bola dieťa, neznášala som kyslú kapustu v akejkoľvek forme, teda ani kapustnicu...
Rizoto s červenou repou, pekanovými orechmi a s kozím syrom
Keď chcem niekoho potešiť, tak mu pripravím rizoto na taliansky spôsob, lebo to mám odskúšané....
Rýchly zemiakový prívarok s opečeným párkom
Rýchly recept keď sa človeku nechce dlho vyvárať.
Falošný krúpovník
Ryžu uvaríme klasickým spôsobom domäkka. Do vychladenej pridáme nastrúhané zemiaky, vajíčko, soľ, koreniny,...
Kulhánske podkovičky so slaninkovou plienkou
Z umytého pstruha nakrájame podkovičky hrubé asi 1, 5 cm, ktoré osolíme a okoreníme. Na plátky...
Sedliacka cuketová baba
Pridávam sem jeden jednoduchý recept, ktorý je dobrý nielen ako ľahký letný obed, ale aj chutná večera....
Lečo s baklažánom, cícerom a sójovou smotanou
Prvýkrát som skúšala lečo so „smotanou“....
Cuketová polievka so sójou a pohánkou
Sója a pohánka sú dve suroviny, ktoré sa u nás používajú dosť málo. Veľa ľudí...
Backhendl Salat - šalát s vyprážanými kuracími kúskami
Tento šalát s vyprážanými kuracími kúskami je populárny v Dolnom Rakúsku, vo Viedni, ale aj...
Plnené letné kaleráby s rybími filetami
Ľahké letné jedlo, ktoré nevyžaduje veľa času na prípravu.