Hovädzia roštenka na Radleri a dubákoch s pečeňovou plnkou v bábovkovej forme fotorecept
Nedeľný obed
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
| 3 plátky |
|
| 80 g |
|
| 1 |
|
| 100 ml (Radler) |
|
| hrsť |
|
| podľa chuti |
|
| štipka |
|
| štipka |
|
| štipka |
|
| 1 PL |
|
| Na plnku: | |
| 8 ks staršie |
|
| hrsť |
|
| 4 ks |
|
| 50 ml |
|
| hrsť |
|
| 50 g |
|
| 50 g |
|
| 1 ks |
|
| na vysypanie formy |
|
| na vymastenie formy |
|
Postup
-
1
Hovädzie mäso som umyla, osušila, nakrájala na plátky a trošku vyklepala.
-
2
Na panvicu som dala pokrájanú slaninu, keď sa tuk vytopil, pridala som mäso a opiekla z oboch strán.
-
3
Pridala som nakrájanú cibuľu a všetko spolu opiekla.
-
4
Osolila, okorenila, pridala som rascu a posypala mletou červenou paprikou.
-
5
Podliala som pivom. Počas pečenia som podliala keď to bolo potrebné. Dusila som pod pokrievkou na slabšom plameni 50 min.
-
6
Keď bolo mäso mäkké, pridala som namočené hríby a nechala prejsť varom. Vo vode som premiešala zemiakový škrob a pridala som ho k hotovému jedlu. Už iba pol minúty pomaly varilo.
-
7
Kým sa mäso dusilo, pripravila som si prílohu. Rožky som nakrájala na kolieska, cibuľu a slaninu na kocky.
-
8
Kuracie pečienky som nakrájala na kocky.
-
9
Na panvicu som dala opiecť slaninu a cibuľu a len čo pustila slanina tuk pridala som aj pečienky. Osolila, korenila a pridala som štipku rasce a opiekla spolu všetko.
-
10
Upečené pečienky som nechala chvíľu chladiť.
-
11
K rohlíkom som pridala pokrájanú petržlenovú vňať.
-
12
Potom som pridala pečienky.
-
13
Vajcia som vymiešala spolu so šľahačkou a pokrájanou pažítkou a pridala som k rohlíkom a dobre premiešala. Rúru som nechala vyhriať na 200 °C.
-
14
Bábovkovú formu som vymazala masťou a vysypala strúhankou.
-
15
Vložila som plnku a potlačila.
-
16
Piekla sa 20 min. Potom som ju vyklopila na dosku.
-
17
A nakrájala.
-
18
Jedlo som upravila na taniere a podávala s hlávkovým šalátom. Prajem vám dobrú chuť.









Diskusia k receptu