Jahňací chrbát s avokádovou zmesou
šéfkuchár hotela DoubleTree by Hilton v Košiciach, 18. augusta 2013
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Slovensko je v zime i v lete mäsomilnou krajinou. Horúce prázdninové obdobie však volá nielen po jeho ľahších druhoch, ale aj po dobre stráviteľnej, Zobraziť celý popisSlovensko je v zime i v lete mäsomilnou krajinou. Horúce prázdninové obdobie však volá nielen po jeho ľahších druhoch, ale aj po dobre stráviteľnej, zdravšej úprave sezónnej zeleniny a ovocia.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Jahňací chrbát osolíme, okoreníme a grilujeme do požadovanej miery prepečenia.
- 2
Avokádo očistíme, roztlačíme a pridáme nakrájanú paradajku aj šalotku, ochutíme citrónovou šťavou, soľou a korením.
- 3
Do misky vložíme rukolu, cherry paradajky a papriku ochutenú olivovým olejom a vínnym octom, pridáme upečený jahňací chrbát, pripravenú avokádovú zmes a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu