Jahňací chrbát s avokádovou zmesou

Marek Brezina
šéfkuchár hotela DoubleTree by Hilton v Košiciach, 18. augusta 2013
Jahňací chrbát s avokádovou zmesou
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Slovensko je v zime i v lete mäsomilnou krajinou. Horúce prázdninové obdobie však volá nielen po jeho ľahších druhoch, ale aj po dobre stráviteľnej, Zobraziť celý popisSlovensko je v zime i v lete mäsomilnou krajinou. Horúce prázdninové obdobie však volá nielen po jeho ľahších druhoch, ale aj po dobre stráviteľnej, zdravšej úprave sezónnej zeleniny a ovocia.

4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
100 g
200 g
50 g
2 ks
2 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Jahňací chrbát osolíme, okoreníme a grilujeme do požadovanej miery prepečenia.

  2. 2

    Avokádo očistíme, roztlačíme a pridáme nakrájanú paradajku aj šalotku, ochutíme citrónovou šťavou, soľou a korením.

  3. 3

    Do misky vložíme rukolu, cherry paradajky a papriku ochutenú olivovým olejom a vínnym octom, pridáme upečený jahňací chrbát, pripravenú avokádovú zmes a podávame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia