Jelení chrbát v chlebovom ceste

Ivan Čurgali
šéfkuchár hotela Kaštieľ v Mojmírovciach, 3. augusta 2014
Jelení chrbát v chlebovom ceste
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

800 g
500 g
1 kocka
2 PL




Postup

  1. 1

    Jelení chrbát umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme z každej strany. Opečieme na panvici s rozmarínom a cesnakom. Mäso vyberieme z panvice, necháme vychladnúť.

  2. 2

    Medzitým pripravíme cesto. Do nádoby dáme múku, droždie, vodu a soľ a vypracujeme stredne husté cesto. Necháme ho asi 20 minút kysnúť, potom cesto vyvaľkáme asi na hrúbku 1,5 cm.

  3. 3

    Do cesta vložíme mäso, zrolujeme, urobíme bochník a položíme na vymastený plech. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 oC približne 10 minút. Potom ho potrieme studenou vodou a pečieme ďalších 20 minút.

Diskusia k receptu

32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
Aký to má význam, ako to chutí? Myslím,že je to suché ,určite by som neobjednala:-( nedokážem si predstaviť ako to servírovať,to asi v recepte chýba




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia