Jelení chrbát v chlebovom ceste
Ivan Čurgali
šéfkuchár hotela Kaštieľ v Mojmírovciach, 3. augusta 2014
šéfkuchár hotela Kaštieľ v Mojmírovciach, 3. augusta 2014

Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Jelení chrbát umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme z každej strany. Opečieme na panvici s rozmarínom a cesnakom. Mäso vyberieme z panvice, necháme vychladnúť.
- 2
Medzitým pripravíme cesto. Do nádoby dáme múku, droždie, vodu a soľ a vypracujeme stredne husté cesto. Necháme ho asi 20 minút kysnúť, potom cesto vyvaľkáme asi na hrúbku 1,5 cm.
- 3
Do cesta vložíme mäso, zrolujeme, urobíme bochník a položíme na vymastený plech. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 oC približne 10 minút. Potom ho potrieme studenou vodou a pečieme ďalších 20 minút.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu