prazdny

Bezlepkové cviklové halušky s bryndzou

Cestoviny

Hádam každý z nás si rád pochutná na tradičných slovenských bryndzových haluškách so slaninkou. Ale čo tak trošku ich prifarbiť tým najzdravším farbivom aké príroda ponúka?...

prazdny

Tekvicové mafinky

Bezmäsité jedlá

Tekvica patrí k najuniverzálnejším plodinám. Vieme z nej pripraviť slané, ale aj sladké jedlá, chuťovo zaujímavé, zdravé, ľahké a...

prazdny

Hubovo-slaninové košíčky

Večera

Všetky suroviny na cesto zmiešame, dáme na 30 minút do chladničky odležať. Na panvici opečieme slaninu, ...

prazdny

Cestoviny so sušenou zeleninou

Cestoviny

Zapečené cestoviny so sušenými paradajkami, sušenou paprikou, salámou a syrom.

prazdny

„Rizoto“ z naklíčenej červenej pšenice

Bezmäsité jedlá

Môžete podávať samostatne alebo ako prílohu, prípadne s volským okom.

prazdny

Bezlepkové plnené tortilly

Večera

Tortilly si môžete naplniť presne podľa svojej chuti.

prazdny

Ostré ražniči s ovocím

Bravčové mäso

Mäso pokrájame na väčšie kocky, pokvapkáme olejom a necháme odstáť. Slivky obalíme do plátku slaniny,...

prazdny

Vianočný pastiersky koláč

Hlavné jedlá

Jedlo, ktoré pochádza z Britských ostrovov, má v názve pie, teda koláč. Od koláča, ako ho vnímame my, má však ďaleko....

prazdny

Špaldové šatôčky s jahňacinou v smotanovej omáčke

Cestoviny

Rozšľahané vajcia so soľou a s trochou vody zmiešame s preosiatou múkou na hladké cesto, ktoré necháme aspoň...

prazdny

Kurací šašlik so zeleninou a s olivami

Kuracie mäso

Rýchle jedlo je v lete nenahraditeľné. Stačí pár minút a obed je na stole.

prazdny

Jablkové taštičky so škoricovou zmrzlinou

Dezerty

Škoricová zmrzlina: Struk z vanilky nakrojíme a nožom vydlabeme dreň. Do hrnca nalejeme mlieko, pridáme...

prazdny

Byvolí zavín

Hovädzie mäso

tento recept mám z knižky recepty Petra Novotného.

prazdny

Lievance so špenátom, šunkou a s vajíčkom

Bravčové mäso

Do vriacej vody dáme lyžicu octu, vodu premiešame a opatrne vložíme vajíčka, ktoré varíme dve minúty...

prazdny

Ryžový pilaf

Bezmäsité jedlá

Je to ryžový pokrm, ktorého história siaha až do Perzie. Na rozdiel od klasickej, ochutenej ryže sa pilaf varí vo vývare a môže sa podávať ako samostatné jedlo, alebo ako netradičnejšia príloha....

prazdny

Sójová polievka s klobásou

Večera

Sója je strukovina plná bielkovín. Dá sa použiť na všetky spôsoby ako ostatné strukoviny. Čo...

prazdny

Kuracie mäso s pórom

Kuracie mäso

Pri hovore s dcérou, ktorá robí šéfku jednej kuchyne, som sa zmienil, že mám na záhrade veľké póry, nech poradí nejaký recept....

prazdny

Pečený bochník so špargľovo-parmezánovou plnkou

Bezmäsité jedlá

Od apríla do júna kraľuje v našej kuchyni kvalitná slovenská špargľa. Je totiž zdravá, ľahko stráviteľná,...

prazdny

Hovädzie medailóniky s kačacou pečeňou

Hovädzie mäso

Nakrájanú cibuľu opražíme na oleji, pridáme hovädzie mäso nakrájané na medailóniky a slaninu. Pražíme spolu s cibuľou asi 3...

prazdny

Rybacia fileta na fazuľke

Hlavné jedlá

Ryby a zelenina je výborná kombinácia. Čerstvé fazuľky výborne dopĺňajú každú rybu a vytvárajú ľahké, ...

prazdny

Bravčové kapsičky so syrom a s paradajkami

Bravčové mäso

Sviatočný obed, ktorý nie je časovo náročný.

prazdny

Ružičkový kel s parmezánom

Hlavné jedlá

Ružičkový kel očistíme (odstránime vrchné listy, odrežeme hlúbik). Na dno plechu dáme trochu olivového oleja...

prazdny

Jahňacina s fazuľou a jarnou cibuľkou

Hlavné jedlá

Jemné plátky jahňacieho mäsa s korenenou fazuľou – takto božsky chutia zdravé bielkoviny.

prazdny

Lečo s ačokčou

Večera

Poznáte ačokču? Krásna ťahavá rastlina, kríženec uhorky a papriky, pochádzajúca z Južnej Ameriky....

prazdny

Rýchle rybacie karí

Hlavné jedlá

Dobrým karí receptom nikdy nepohrdnem. Je to tak jednoduché a chutné jedlo, ktoré zahreje srdce a prakticky sa na ňom nedá čo pokaziť....

prazdny

Pstruh s bylinkovou plnkou a tvarohovými knedličkami

Hlavné jedlá

Pstruhy upravíme na filety. Do mixéra dáme odrezky z ryby, smotanu, cibuľu, soľ,...