Kapustové batôžky

redakcia - fotkaredakcia, 13. októbra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
4 ks
50 g
1 ks
40 g




Postup

  1. 1

    Veľké vrchné listy z hlávkovej kapusty odložíme a kapustu nakrájame na rezance. Cibuľu očistíme, nasekáme nadrobno a speníme na masti. Pridáme nakrájanú hlávkovú kapustu, rascu, mleté korenie, soľ. Opražíme a udusíme domäkka. Veľké kapustové listy povaríme v osolenej vode 5–7 minút. Vyberieme a hlúbovité časti naklepeme.

  2. 2

    Slaninu nakrájame na malé kocky, opražíme a premiešame s udusenou hlávkovou kapustou. Plnkou naplníme pripravené kapustové listy, uložíme ich do vymastenej ohňovzdornej misy a vložíme do vyhriatej rúry.

  3. 3

    Pečieme asi 30 minút. Počas pečenia podľa potreby podlievame mäsovým vývarom.

Diskusia k receptu

Vymazať
mracik9
Hľadám niečo originálne z hlávkovej kapusty a hľa,kapusta plnená kapustou,dobré




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia