Hutný guláš bombajstický

nonna - fotkanonna, 8. februára 2013

Tento recepis nepatrí do kolekcie mojich zdravých či racionálnych. Je však stále zima, organizmus potrebuje viac energie na výrobu tepla a zahriatie. K tomu Zobraziť celý popisTento recepis nepatrí do kolekcie mojich zdravých či racionálnych. Je však stále zima, organizmus potrebuje viac energie na výrobu tepla a zahriatie. K tomu dopomôže aj jeho mierna pikantnosť a chilli s čiernym korením navyše povzbudia pečeňové bunky k intenzívnejším výkonom a teda k lepšej očiste od jedov a splodín metabolizmu. Chuťovo som ho umiestnila do východnývh diaľav použitím ochudzovatiel z tejto oblasti. Bol zaujímavý a rozhodne schopný dobre zasýtiť.

3
porcie
16 minút
príprava
18 minút
tepelná úprava

Suroviny

cca 100 g
cca 100 g (safalátka)
2 ks (väčšie)
3 PL
3 PL
3 strúčiky (väčšie)
kúsok
trocha
1 PL
2 ČL
2 ČL
1/3 ČL
1/4 ČL
1/4 ČL
1/4 ČL




Postup

  1. 1

    Mäso a špekačku nakrájame na kocky o veľkosti cca 1x1cm. Pridáme solamyl a dobre premiešame. Potom obe omáčky a všetky koreniny okrem anýzu, opäť premiešame.

  2. 2

    Necháme prikryté marinovať v chlade jeden deň.

  3. 3

    Rozohrejeme maslo s olejom a krátko na ňom opražíme cesnak nakrájaný na plátky.

  4. 4

    Pridáme marinované mäso so špekačkou a za stáleho miešania restujeme 7 minút.

  5. 5

    Pridáme zemiaky pokrájané na menšie kocky, kukuricu, fazuľku, podlejeme predhriatou vodou, okoreníme anýzom, jemne osolíme a dusíme 10 minút.

Diskusia k receptu

jozka2
nonna,tak si ten gulas opisala,ze aj najzarytejsi odporca masa si ho da.
radulienka
Teda kamarátka, poznávam v tebe nové - ty a mäso, ale verím, že je to bombastické, ja by som si tam dala aj cibuľku, lebo moja babka vravievala, že cibuľka nič nepokazí, inak si viem prdstaviť tú chuť anízu, a okrem toho je to rýchle jedlo, až na to marionovanie, vďaka za recept...
nonna
@jozka2 - myslíš? Keby to tak bolo, mala by som radosť. Vďaka za ohlas a želám "mlstnú" sobotu!
@radulienka - cibuľa, cibuľa a ešte cibuľa. ANO. Používam ju v 99%, ale v tomto som skúsila bez, keďže je orientovaný východne. Nuž a marinovanie, krátke je nedostatočné. Jeho príprava je dlhá rovnako, nič neušetríš, podstatná je tepelná úprava, tá šetrí aj energie. Pozdrav posielam na Západ!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia