Tento recepis nepatrí do kolekcie mojich zdravých či racionálnych. Je však stále zima, organizmus potrebuje viac energie na výrobu tepla a zahriatie. K tomu Zobraziť celý popisTento recepis nepatrí do kolekcie mojich zdravých či racionálnych. Je však stále zima, organizmus potrebuje viac energie na výrobu tepla a zahriatie. K tomu dopomôže aj jeho mierna pikantnosť a chilli s čiernym korením navyše povzbudia pečeňové bunky k intenzívnejším výkonom a teda k lepšej očiste od jedov a splodín metabolizmu. Chuťovo som ho umiestnila do východnývh diaľav použitím ochudzovatiel z tejto oblasti. Bol zaujímavý a rozhodne schopný dobre zasýtiť.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
cca 100 g |
|
cca 100 g (safalátka) |
|
2 ks (väčšie) |
|
3 PL |
|
3 PL |
|
3 strúčiky (väčšie) |
|
kúsok |
|
trocha |
|
1 PL |
|
2 ČL |
|
2 ČL |
|
1/3 ČL |
|
1/4 ČL |
|
1/4 ČL |
|
1/4 ČL |
|
|
Postup
-
1
Mäso a špekačku nakrájame na kocky o veľkosti cca 1x1cm. Pridáme solamyl a dobre premiešame. Potom obe omáčky a všetky koreniny okrem anýzu, opäť premiešame.
- 2
Necháme prikryté marinovať v chlade jeden deň.
- 3
Rozohrejeme maslo s olejom a krátko na ňom opražíme cesnak nakrájaný na plátky.
- 4
Pridáme marinované mäso so špekačkou a za stáleho miešania restujeme 7 minút.
- 5
Pridáme zemiaky pokrájané na menšie kocky, kukuricu, fazuľku, podlejeme predhriatou vodou, okoreníme anýzom, jemne osolíme a dusíme 10 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@radulienka - cibuľa, cibuľa a ešte cibuľa. ANO. Používam ju v 99%, ale v tomto som skúsila bez, keďže je orientovaný východne. Nuž a marinovanie, krátke je nedostatočné. Jeho príprava je dlhá rovnako, nič neušetríš, podstatná je tepelná úprava, tá šetrí aj energie. Pozdrav posielam na Západ!