Šalát z rôznych druhov paradajok, kozieho syra s bazalkovým olejom

palma - fotkapalma, 1. marca 2017
Šalát z rôznych druhov paradajok, kozieho syra s bazalkovým olejom
Foto: palma

Komerčný recept<br /> Obľúbený mix chutí Vojta Artza.

4
porcie

Suroviny

800 g (rôzne druhy)
2 PL
4 PL
200 g
 (nemusia byť)
8 plátkov




Postup

  1. 1

    Paradajky umyjeme a nakrájame podľa veľkosti na plátky, štvrtiny a polovice. Natrháme na ne lístky bazalky, osolíme, okoreníme, pokvapkáme bielym vínnym octom a polejeme olejom Raciol s bazalkou. Všetko zľahka premiešame vo veľkej mise a potom naaranžujeme aj so šťavou, ktorá vznikne, do hlbšieho taniera. Pridáme natrhané kúsky kozieho syra, restované rezance sušenej pancetty a lístky jedlých kvetov. Osolíme a okoreníme. Podávame s opečenou bagetou, ktorú si v šťave namáčame.

  2. 2

    Viac o kombinovaní chutí vám prezradí šéfkuchár Vojto Artz v tomto článku:<br /> <a href="https://varecha.pravda.sk/magazin/karfiol-s-cokoladou-preco-nie-/12488-clanok.html" target="_blank">Karfiol s čokoládou? Prečo nie!</a>

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia