Šalát z rôznych druhov paradajok, kozieho syra s bazalkovým olejom
Foto: palma
Komerčný recept<br /> Obľúbený mix chutí Vojta Artza.
porcie
Postup
-
1
Paradajky umyjeme a nakrájame podľa veľkosti na plátky, štvrtiny a polovice. Natrháme na ne lístky bazalky, osolíme, okoreníme, pokvapkáme bielym vínnym octom a polejeme olejom Raciol s bazalkou. Všetko zľahka premiešame vo veľkej mise a potom naaranžujeme aj so šťavou, ktorá vznikne, do hlbšieho taniera. Pridáme natrhané kúsky kozieho syra, restované rezance sušenej pancetty a lístky jedlých kvetov. Osolíme a okoreníme. Podávame s opečenou bagetou, ktorú si v šťave namáčame.
- 2
Viac o kombinovaní chutí vám prezradí šéfkuchár Vojto Artz v tomto článku:<br /> <a href="https://varecha.pravda.sk/magazin/karfiol-s-cokoladou-preco-nie-/12488-clanok.html" target="_blank">Karfiol s čokoládou? Prečo nie!</a>
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu