
Houbová skotská vejce s křepelčími vajíčky
Na oleji zpěníme cibuli a přidáme nakrájené žampiony, osolíme a opepříme a podusíme do měkka...

Kačacie krídla na pomarančoch so škoricou a rozmarínom
Nestáva sa u nás pravidlom, že používam krídla na hlavné jedlo. zvyčajne ich používam do...

Morčacie tonnato
Do mixéra dáme majonézu, tuniaka, šťavu, smotanu a papriku a zmixujeme.

Burgerové žemle
Keď si pripravíte jedlo doma, máte 100% istotu, že nebude obsahovať zbytočné prísady alebo škodlivé...

Gulášová polievka z mletého mäsa
Gulášová trochu inak, stále fantastická chuť podobná kotlíkovému gulášu aj doma v kuchyni.

Opekané bravčové koleno na ohni v prírode
Tradičná pochutina netradičným spôsobom. Pre celu rodinu, aj porcia aj zábava aj aktivita.

Hus plnená zemiakmi
Hus očistíme, vypitveme, umyjeme, osušíme, osolíme a necháme odležať na chladnom mieste...

Karfiolový šalát
Karfiol očistíme, pod tečúcou vodou umyjeme a rozoberieme na ružičky. Rozobratý karfiol nasypeme do vriacej osolenej...

Filé na mlynársky spôsob
Rybie filé rozmrazíme, umyjeme a osušíme. V miske sme si zmiešali múku s mletou paprikou,...

Flank steak s krémovým hubovým rizotom a hľuzovkovou penou
Recept od Martina Korbeliča

Baklažánové roládky s bryndzou na restovanej cukete
Bryndzu rozmiešame s kyslou smotanou, nasekanou mätou, opraženými píniovými orieškami, dochutíme soľou a citrónovou...

Čángo guláš
Mäso opláchneme a nakrájame na 30–40 g kúsky. Do kastróla dáme masť, na plátky nakrájanú...

Striatonský požiarnik
Názov je tak trocha osobný vtip, ale aspoň nemusím dávať názov typu "Pečené kura". Vzniklo...

Hoky s cuketovo-zemiakovými plackami
Zemiaky a cuketu aj so šupkou nastrúhame. Pridáme 1kl oleja a jemne osolíme.

Špagety so slaninou a dvoma druhmi syra
Keď potrebujete sýte a výborné jedlo, na chutné špagety sa vždy môžete spoľahnúť. Tieto naše...

Cukina so závojom
Mleté mäso opražíme na cibuli, pridáme varenú ryžu, kečup, vajce, soľ, mleté...

Hermelínove rezne s naloženými hubami
5dl naložených hríbov, (pôvabnica fialová, muchotrávka červenkastá, rýdziky), hermelín, vajce, mandle, strúhanka, hl. múka, olej na vysmážanie....

Ryžový závitok plnený špargľou
Špargľu ak máme čerstvú uvaríme v slanej vode. Ak máme zaváranú tak ju scedíme. Špargľu obalíme...

Kačacia pečeň s višňovou omáčkou
Tokajské víno a koňak dáme do hrnca, zohrejeme na 50 °C, zapaľovačom zapálime a necháme vyhorieť...

Frikadelky so zeleninou :)
Recept je pôvodne z knihy receptov od Ursuly Summovej. Trošku mnou upravený ale varte podľa svojej...