Grilovaná zelenina s majonézovým dipom

Hellmann´s
, 2. júla 2015
Grilovaná zelenina s majonézovým dipom
Foto: Unilever
3-4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
2 ks
1 ks
1/2 ks
1/2 zväzku
6 PL
3 - 4 strúčiky
štipka
6 pl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Baklažán nakrájame na kolieska, osolíme a necháme 15 minút „vypotiť“. Potom ho utrieme pomocou papierovej utierky.

  2. 2

    Medzitým uvaríme vodu so štipkou soli, brokolicu rozdelíme na jednotlivé ružičky a približne 4 minúty povaríme. Potom brokolicu vložíme do misy s ľadovou vodou s troškou ľadu a necháme 30 sekúnd vychladnúť. Vyberieme a necháme odkvapkať.

  3. 3

    Papriku nakrájame na hrubšie pásiky a umyté šampiňóny na polovičky. Olivový olej zmiešame s dvoma roztlačeným strúčikmi cesnaku a troškou čerstvo mletého čierneho korenia. Špargľu očistíme a odrežeme drevnaté konce.

  4. 4

    Všetku pripravenú zeleninu, okrem špargle, dáme do misky, pokvapkáme pripraveným cesnakovým olejom a poriadne premiešame.

  5. 5

    Jednotlivé kúsky zeleniny vrátane špargle ugrilujeme a na podávanie si pripravíme dresing z majolenky Hellmann‘s, bieleho jogurtu a jedného až dvoch strúčikov pretlačeného cesnaku.

Diskusia k receptu