Foto: Unilever
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Baklažán nakrájame na kolieska, osolíme a necháme 15 minút „vypotiť“. Potom ho utrieme pomocou papierovej utierky.
- 2
Medzitým uvaríme vodu so štipkou soli, brokolicu rozdelíme na jednotlivé ružičky a približne 4 minúty povaríme. Potom brokolicu vložíme do misy s ľadovou vodou s troškou ľadu a necháme 30 sekúnd vychladnúť. Vyberieme a necháme odkvapkať.
- 3
Papriku nakrájame na hrubšie pásiky a umyté šampiňóny na polovičky. Olivový olej zmiešame s dvoma roztlačeným strúčikmi cesnaku a troškou čerstvo mletého čierneho korenia. Špargľu očistíme a odrežeme drevnaté konce.
- 4
Všetku pripravenú zeleninu, okrem špargle, dáme do misky, pokvapkáme pripraveným cesnakovým olejom a poriadne premiešame.
- 5
Jednotlivé kúsky zeleniny vrátane špargle ugrilujeme a na podávanie si pripravíme dresing z majolenky Hellmann‘s, bieleho jogurtu a jedného až dvoch strúčikov pretlačeného cesnaku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu