Cesnakovo-mätové kura fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 12. marca 2016
Cesnakovo-mätové kura (fotorecept)
Foto: cesminaz

Vynikajúca kombinácia, ktorú si rýchlo obľúbite :-)

Suroviny

1
8 - 9 strúčikov
6 - 7 stebiel
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Ja tu mam 1 cele kura,ale mozte pouzit stehna, kridla atd. podla vlastnej volby. Dalej si pripravime 8 - 9 väcsich strucikov cesnaku a čerstvu mätu. Ja uz mam v zahradke taketo mlade vyrastky mäty :-) Potrebujeme cca 6 - 7 ks. Sušena mäta nie je dobra nato.., cerstva da trocha inu aromu :-)

    Cesnakovo-mätové kura (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kura som si umyla a rozporcovala. Chrbtovu čast som odlozila na polievku. Priprava je velmi jednoducha.. V panvici som si rozpalila olej. Po jednom ako som mäso solila, tak som davala na rozpaleny olej. Mäso z oboch stran na velkom plameni narychlo opecieme,l en aby chytilo trosku farby. Musite mat velky plamen, lebo ked to budete piect na mensom, tak vam mäso zacne pustat štavu. Ale takto na velkom sa len rychlo kde-tu opečie :-) Ked sa nam mäso opieklo, pridame na kruzky pokrajany cesnak a mätu. Cele to podlejeme trochou vody a dusime zakryte do mäkka. Ked je mäso mäkke, este trocha ho z oboch stran opečieme :-)

    Cesnakovo-mätové kura (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesnak a mäta je vyborna kombinacia. Takto isto zvyknem pripravit aj morčacie kridla či stehna. Podavame podla chuti s ryžou, zemiakmi alebo s chlebom. Dobru chuť.

    Cesnakovo-mätové kura (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

mariamka
moze byt dobrucke, az sem citim tu matu :) zial, mne vykapala, nesvedci jej prudke slnko
methi
Pekne. @mariamka myslis, ze mata nema rada silne slnko? Lebo ja som tiez skusala, vraj mata ma rast ako burina, ziaden problem. Ale teda po tyzdni bolo po nej.
mariamka
@Methi (12.3.2016 09:03)

methi u maminy rastie potvora, presne ako pises ako burina, mne dal kolega pekny vyrastok aj s korenami, dala som do kvetinaca, minule leto bola pekna, tak som sa tesila, teraz spalena
pankrac
To je zaujímavé vyskúšam aj to, cesnak dávam až prehnané no s mätou skúsime. 5*.
radost
dievčatká
čítam o mäte-my ju máme zasadenú na záhrade v skruži plechovej-proste-obmedziť jej priestor-bo inak sa rozrastá všade-aj kde nechcem..ako burina..raz za čas jej vymeníme hlinu zvrchu..rastie dobre..
majme dobrý deň
mariamka
@Radost (12.3.2016 09:16)
dolezita poznamka, ide o balkon,, takze tak, vlani som nasadila plejadu bylin, tu "afriku" prezil len estragon. To by chcelo inu diskusiu, prepac @Cesminka :)
cesminaz
@mariamka teda s mätou na balkone sa tiez nevyznam,ale co sa tyka zahrady,je to presne ako vravy @radost ..rozrasta sa ako burina :-) A co sa tyka "diskusie" o mäte..vobec sa nehnevam @mariamka :-) trocha info o mäte iste potesi aj inych. @pankrac len vyskusaj,je to vynikajuce ;-P
cesminaz
@methi @mariamka ked mate dost velky balkon,tak si dajte obycajnu velku debnicku s obycajnou zemou zo zahrady.Dajte aspon 10korenov mäty,najlepsie uz vyhnate.Urcite vam vydrzi ovela dlhsie.Ak vam tam svieti stale priliz silne a horuce slnko,tak ju trocha niecim zatiente.Ale iste je,ze "normalne" slnko jej neskodi :-)
jack
Dobrý a zaujímavý rp.ukladám.
afataga
moze to byt vynikos, len kde vziat ten velky plamen?
co sa tyka maty, rastie presne ako burina, ja ju mam na slnku v zemi, ziadny problem, toto leto boli riadne vypeky a uz vyrasta aj tam, kde nechcem
kukulienka71
Nám sa to páči;-P počkám si na mätu a pripravím takéto kuriatko novej chuti, aj príloha sa mi pozdáva. Máš to za 5*
cesminaz
Dakujem vam vsetkym za mile komentare a budem len rada,ak vyskusate a pochutite si :-)
mesiar50
Pekne a chutne pripravené kuracie mäso.
☆ ☆ ☆ ☆ ☆




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia