Pestrý zemiakový šalát a morčacími kúskami fotorecept
Foto: izabella929
Dostali sme chuť na zemiakový šalát, ale teraz som ho urobila krásne pestrý...použila som do neho červenú cibuľu, zelené uhorky,červenú képiu a strúhaný syr Zobraziť celý popisDostali sme chuť na zemiakový šalát, ale teraz som ho urobila krásne pestrý...použila som do neho červenú cibuľu, zelené uhorky,červenú képiu a strúhaný syr a vajce..urobila som k nemu vyprážané kúsky z morčacích pŕs..
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
11 ks |
|
2 |
|
2 |
|
2 |
|
1 |
|
100 g |
|
podľa chuti |
|
štipka |
|
250 ml |
|
1 pl |
|
350 g |
|
podľa chuti |
|
štipka |
|
2 |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
na vyprážanie |
|
na vyprážanie |
|
Postup
-
1
najprv som si dala uvariť zemiaky v šupke...uvarené som scedila, ošúpala..
-
2
pokrájala som som uhorky a kápiu na drobné kocky..nastrúhala syr a očistenú , umytú cibuľu pokrájala na kocky..
-
3
zemiaky som pokrájala na drobné kocky a postrúhala k nim varené vajcia..
-
4
k zemiakom som pridala všetky ostatné pripravené suroviny..
-
5
pridala som tatarskú omáčku a lyžicu biely jogurt..
-
6
všetko som spolu zmiešala a dochutiala...uložila do chladu..
-
7
pripravila som si morčacie prsia..umyla a osušila..
-
8
pokrájala priečne na kúsky..osolila...
-
9
pripravila si cestíčko:mlieko, vajcia, hladkú múku, soľ , mleté čierne korenie, štipku prášku do pečiva som dobre vymiešala do hladka..
-
10
morčacie kúsky som namočila najprv do hladkej múky, potom do cestíčka a ukladala do horúceho tuku...piekli sa na miernom plameni, prikryté pokrievkou..
-
11
vypražené morčacie kúskyuž hotové..
-
12
uložila na taniere, ozdobila...prajem vám dobrú chuť..
-
13
Dnes mi farmár priniesol aj čerstvo vyúdenú klábásku..
veru - sviatočné jedlo..nemávame často..preto je vzácne..
aj pre oko..aj pre chuť..oslavné zaslúži si básne...:-)