Chingali

voz12 - fotkavoz12, 30. novembra 2010
Chingali
Foto: voz12

Keď sme v dávnosti dovolenkovali v Soči a náš syn ochorel, pobyt sa nám predĺžil skoro o mesiac a tak sme mali Zobraziť celý popisKeď sme v dávnosti dovolenkovali v Soči a náš syn ochorel, pobyt sa nám predĺžil skoro o mesiac a tak sme mali dosť času na potulky po okolí. Na jednej takej túlačke,poriadne hladní,obzerali sme sa po nejakej reštike,kde by sa dalo najesť. Uvideli sme pavilón,vonku na terase sedeli za stolmi ľudia,jedli,popíjali . Pavilón bol z 3 strán presklenený s veľkým názvom CHNGAĽNAJA. Pozeráme,za sklom pracujú kuchárky s cestom,plnia ho ovárajú servírujú chingali. Ľudia s chuťou jedli,tak sme neváhali

3-4
porcie
30 min minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 kg, varené
20 dkg na plnku
1-2 ks




Postup

  1. 1

    Ako som spomenula,steny boli presklenené videlo sa dovnútra a jedlo bolo chutné a lacné,pýtala som sa na recept,ktorý mi ochotne povedali,isto radi,že aj inostrannikom u nich chutí. Obyčajné zemiakové cesto,z ktorého som dovtedy poznala len jedno jedlo a to slivkové gule,plnili opraženým mäsom a formovali do batôžkov. Posypali údeným kozím syrom,opraženou cibuľkou a zapíjai s kyslým mliekom. Východniari už vlastne vedia ,že to jedlo je známe aj u nás a plnené rôznymi plnkami.Tak milí varecháči myslím,že kuchyˇna sa veeeľmi podobá ,aspoň tá európska.

Diskusia k receptu

mamatata2
Veľmi pekné a určite aj chutné a pekne napísaná spomienka. Ukladám a príležitostne vyskúšam.
bukajko
..veľmi dôverne poznam toto jedlo...Taktiež vyborné sú aj čebureky ...chlieb lavaš a iné...
voz12
@bukajko ,moho lby si prosím dať čebureky na varechu. ešte som o nich nepočula.Ďakujem.Chlieb lavaš myslím poznám,ale nie som si celkom istá.
mazulka
Pan Bukajko mohli by ste prosim napisať recept na čebureky,ja ich milujem len nemam recept :(
voz12
Alka tak uz som ta nasla a cez vikend budem skusat plnene slepacie kridielka.A tak isto som nasla Saniho.Ahoj Betka
alex100
Super si to napísala. Kým vy ste sa túlali po okolí a jedli chingaly a iné dobroty ja som jedol nemocničnú stravu a to pohánkovú kašu, takú odpornú.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia