Foto: voz12
Keď sme v dávnosti dovolenkovali v Soči a náš syn ochorel, pobyt sa nám predĺžil skoro o mesiac a tak sme mali Zobraziť celý popisKeď sme v dávnosti dovolenkovali v Soči a náš syn ochorel, pobyt sa nám predĺžil skoro o mesiac a tak sme mali dosť času na potulky po okolí. Na jednej takej túlačke,poriadne hladní,obzerali sme sa po nejakej reštike,kde by sa dalo najesť. Uvideli sme pavilón,vonku na terase sedeli za stolmi ľudia,jedli,popíjali . Pavilón bol z 3 strán presklenený s veľkým názvom CHNGAĽNAJA. Pozeráme,za sklom pracujú kuchárky s cestom,plnia ho ovárajú servírujú chingali. Ľudia s chuťou jedli,tak sme neváhali
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ako som spomenula,steny boli presklenené videlo sa dovnútra a jedlo bolo chutné a lacné,pýtala som sa na recept,ktorý mi ochotne povedali,isto radi,že aj inostrannikom u nich chutí. Obyčajné zemiakové cesto,z ktorého som dovtedy poznala len jedno jedlo a to slivkové gule,plnili opraženým mäsom a formovali do batôžkov. Posypali údeným kozím syrom,opraženou cibuľkou a zapíjai s kyslým mliekom. Východniari už vlastne vedia ,že to jedlo je známe aj u nás a plnené rôznymi plnkami.Tak milí varecháči myslím,že kuchyˇna sa veeeľmi podobá ,aspoň tá európska.
Diskusia k receptu