Foto: pupava
Niekde som čítala, že holandská omáčka sa veľmi hodí k rybám a morským plodom. Rozhodla som sa ju teda urobiť so žralokom a chutilo Zobraziť celý popisNiekde som čítala, že holandská omáčka sa veľmi hodí k rybám a morským plodom. Rozhodla som sa ju teda urobiť so žralokom a chutilo to skvele. Upozorňujem však, že som si nie stopercentne istá, či táto podoba holandskej omáčky nie je len akási pseudoholandská omáčka, keďže receptov na ňu som našla asi milión (a to nepreháňam), vybrala som si spomedzi všetkých ten, ktorý mi najviac vyhovoval (a neľutujem) :)
Suroviny
Základ: | |
9 ks |
|
Marináda: | |
1 ČL |
|
1 ČL |
|
100 g (rozpustené) |
|
1 ČL |
|
z 1/2 citróna |
|
Zemiaky: | |
750 g |
|
|
|
|
|
|
|
Holandská omáčka: | |
3 ks |
|
100 g |
|
|
Postup
-
1
Najprv si z uvedených ingrediencií pripravíme marinádu. Žraloka premyjeme, môžeme naložiť i do mlieka. Keď máme marinádu pripravenú, žraločie steaky ponatierame z oboch strán marinádou a pripravíme na panvici. Netreba dlho, mäso je hotové do niekoľkých minút.
- 2
Zemiaky (dávala som v šupke) nakrájané na ľubovoľné tvary dáme na plech, posypeme sladkou paprikou (nemusí byť, ale my to máme radi), posolíme a polejeme olivovým olejom. Necháme zapiecť v rúre. Občas ich vyberieme a poprehadzujeme.
- 3
Nad parou necháme rozpustiť maslo. Pridáme 3 žĺtka a miešame (pozor, aby sa vajíčka nezrazili) cca 2-3 minútky. Podľa chuti pridáme tiež soľ alebo biele korenie. Pridáme tiež trochu citrónovej šťavy.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Samozrejme, rada si nechám poradiť a vyskúšam nové chute, ale hádať sa tu o správnosti receptov mi na vareche pripadá niekedy vážne "ujeté" a nejako sa toho nemienim zúčastňovať.
A ďakujem za komentár :) Sójovka je asi dosť o chuti každého, ja ju v poslednej dobe využívam často, zvyknem kupovať v bioobchode a je nebíčková :)))