Zemiakové gule s jahodami a mascarpone fotorecept
David Kollár
šéfkuchár reštaurácie Par Café v Bratislave, 2. októbra 2015
šéfkuchár reštaurácie Par Café v Bratislave, 2. októbra 2015
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z uvarených zemiakov, múky a vajca vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do utierky a necháme v chladničke odležať 20 minút. Potom ho rozvaľkáme a nakrájame na štvorce alebo povykrajujeme z neho kruhy, ktoré budeme plniť.- 2
Jahody narežeme a dáme skaramelizovať s cukrom a so škoricou. Keď jahody pustia šťavu, odstavíme ich a primiešame mascarpone.- 3
Zmesou naplníme kúsky rozvaľkaného zemiakového cesta, vytvarujeme gule a dáme ich variť do vriacej vody na 20 minút. Zvyšné jahody môžeme povariť v troche vody, rozmixovať a touto omáčkou ozdobiť gule.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu