Zemiakové gule s jahodami a mascarpone fotorecept

David Kollár
šéfkuchár reštaurácie Par Café v Bratislave, 2. októbra 2015
Zemiakové gule s jahodami a mascarpone (fotorecept)
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
200 g
200 g
150 g
1 PL
1 ČL




Postup

  1. 1


    Z uvarených zemiakov, múky a vajca vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do utierky a necháme v chladničke odležať 20 minút. Potom ho rozvaľkáme a nakrájame na štvorce alebo povykrajujeme z neho kruhy, ktoré budeme plniť.

  2. 2


    Jahody narežeme a dáme skaramelizovať s cukrom a so škoricou. Keď jahody pustia šťavu, odstavíme ich a primiešame mascarpone.

  3. 3


    Zmesou naplníme kúsky rozvaľkaného zemiakového cesta, vytvarujeme gule a dáme ich variť do vriacej vody na 20 minút. Zvyšné jahody môžeme povariť v troche vody, rozmixovať a touto omáčkou ozdobiť gule.

Diskusia k receptu

kukulienka71
výborný nápad. Robím zemiakové cesto s menším množstvom múky a väčšinou bez vajca. Neviem, či toto nie je moc tuhé?
jozka2
Kukulienka,aj ja robim redsie cesto na gule,ale ani toto nie je po uvareni tuhe,cesto so zemiakmi rychlo makne.Plnene jahodami zaiste vyborne.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia