
Hacksteak Christine
Recept je nemecký, preto aj originálny názov, volne ho možno preložiť ako steak z mletého mäsa.

Rizoto mimóza
MDŽ v Taliansku je slávené s omnoho väčšou dôležitosťou ako u nás. Možno preto, že...

Tekvicovica
Je to už viac ako dvadsať rokov čo som dopestovala veľké množstvo tekvíc a robila som ju...

Grilovaná zelenina s avokádovým dressingom
Zeleninu nakrájame na väčšie kúsky, osolíme, okoreníme a potrieme ochuteným repkovým olejom.

Zapečené makaróny s fazuľou
Makaróny uvaríme v mierne osolenej vode a scedíme ich. Fazuľu namočíme na 12 hodín do studenej vody, vodu...

Morčacie rezne so žeruchou
Morčacie prsia rozdelíme na 6 rezňov. Okrajové blany narežeme a mäso naklepeme. Osolíme, pokoreníme,...

Hovädzie – Tri tip – s čiernym pivom Modelo Negra
Chutný a hlavne rýchly variant úpravy hovädzieho mäsa s troškou jablkového octu a s tmavým pivom...

Pišot Detí vetra
V zážitkoch som niečo popísal o skúsenostiach s Deťmi vetra, teda rómskou komunitou a ich varechami...

Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Komerčný recept<br /> Do skvelého mäsa zrolujte syr, šunku a vašu obľúbenú salámu a vychutnávajte si pikantnú...

Baklažán s mäsovou plnkou
Som vyučený mäsiar. A tak by som rád priniesol na Slovensko zvyky tureckej mäsovej kuchyne a neskôr sa do mojej rodnej Antalye...

Špenátový koláč s fetou
Na veľkonočnej tabuli hrajú hlavnú rolu vajíčka. Pripravte si z nich chutný slaný koláč so špenátom...

Mušle s paprikovou omáčkou
Cestoviny uvaríme podľa návodu. Papriky nakrájame na kocky. Rajčiny s nálevom, červenú papriku, ...

Roláda z prepelice, plnená hubovou plnkou so zemiakovou kašou a redukciou z červeného vína
Prepelica je mäso ťažké na prípravu z dôvodu časovania, ale keď sa podarí, výsledok stojí...

Kuracie závitky s rebarborou a balkánskym syrom
Manžel má rád tieto závitky s jablkami a fetou, keďže je však sezóna rebarbory, recept...

Imam bayildi – plnené baklažány
Stredne veľké baklažány umyjeme a osušíme, ale ich nelúpeme.

Tofu s medovo-zázvorovou omáčkou
Na rozohriatom oleji opražíme nakrájanú cibuľu a cesnak. Zalejeme paradajkovým pretlakom. Pridáme jablčný ocot, ...

Osso buco s parmezánovým baby špenátom
Príprava aj varenie trvajú trochu dlhšie, ale výsledok stojí za to.

Seitan na ázijský spôsob
Múku si zmiešame s pol litrom studenej vody a vymiešame hladké cesto. Namočíme ho do vody...

Pikantné bažantie prsia
Bažantie prsia umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme a dáme do misy. Olej rozmiešame s majoránom,...

Divina s orechmi
Mäso naklepeme, nasolíme, okoreníme a na teplom oleji prudko opečieme z obidvoch strán. Mäso...

Medový boncík s karí ryžou
Čerstvo presťahovaní, plyn ešte nezapojený, tak som musela navariť len v rúre. ospravedlňujem...

Francúzska šošovica so šalátovými zemiakmi
Do hrnca dáme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak restujeme pár minút.

Ryža s hubami, špargľou a sušenými paradajkami
Dnes sme s milým pri vchode jedného obchodu zbadali čosi ako hrací automat. Zvedaví sme sa...

Zeleninková s petržlenovými haluškami
Keď ostane v chladničke veľa zbytkovej zeleniny, ktorej sa potrebujete bleskovo zbaviť :-)

Kuracie prsia na mandliach v marhuľovo-chilli omáčke
Zvyk urobiť každý víkend aspoň jedlo špeciálne jedlo sa mi začína páčiť. Asi z toho urobím...

Osmažené krupicové šišky se sýrem a řeřichou
Zahřejeme mléko, do kterého za stálého míchání metlou sypeme krupici. Mícháme stále, dokud směs...

Massaman curry s tofu
Parádna fúzia thajských a indických chutí, hotové do polhodinky.

Kapor na balkánky spôsob
Vianoce sú už takpovediac "v dohľadne" a receptov na prípravu kapra nie je nikdy dosť. Možno...