Bačove guličky
Tento recept mám od môjho ocka, pretože máme radi slovenské jedlá a nemusí v nich byť...
Srnčí chrbát v chlebovej kruste
Srnčí chrbát nakrájame na porcie po 150 g a prudko opečieme na rozpálenom oleji. Odstavíme a...
Zapekaný baklažán
Baklažán som si nakrájal na plátky, cibuľu, cuketu a šampiňóny na kocky a pár paradajok...
Hovädzie rezne v omáčke
Mäso umyjeme, odblaníme, pokrájame na rezne, naklepeme a osolíme. Na masti alebo oleji speníme pokrájanú cibuľu, očistenú...
Kuracie stehná na trstinovej melase s kapustou
Netradičná, ale veľmi chutná úprava kuracieho mäsa s dusenou kapustou. Trstinová melasa je veľmi zdravá...
Bucatini s paradajkovým pestom a so slaninou
Chutné cestoviny s omáčkou, ktoré varila dcéra.
Tekvicové kocky s fazuľkou a cícerom
Pripravíme si suroviny. Fazuľu a cícer vopred uvaríme. Keďže som toto jedlo pripravovala vo veľkom,...
Bravčový paprikáš so zelerom a šampiňónmi
S mojou krajšou a najsamlepšejšou polovičkou sme obaja narodení v Košiciach a krstení čerstvou vodou z Hornádu....
Hovädzie kocky na koňaku so zeleninovou prílohou
Vynikajúci obed, to je neuveritelné, ako to koňak nádherne zafarbil a dal výnimočnú chuť....
Balotínka z bažanta s krevetami a zeleninou
Bažantie prsia nakrájame, jemne naklepeme (aby sa mäso nepotrhalo) ochutíme soľou, korením. Mrkvu a...
Mahsi kusa [plnené baby cukety]
Recept je z arabskej kuchyne. Irak. Nase oblubene jedlo. Pripravujeme ho casto, k...
Zapečený baklažán
Baklažány sú mojou obľúbenou zeleninou. Podobných receptov je určite veľa, no toto je spôsob prípravy, pri ktorom sa baklažány nenapijú veľa oleja....
Cícerovo-fazuľová polievka s karfiolovými listami
Používate listy z karfiolu? Určite ich nezahadzujte?, sú plné vitamínov a nič nepokazíte ak ich napr. pridáte do polievky....
Chrbát z diviaka s chrenovou kôrkou
Z mäsa vykrojíme sviečkovicu a odložíme ju do chladu. Kosti a nakrájanú zeleninu prudko opekáme na...
Veľkonočný losos
Základ na tento recept je od Ihnačáka, recepty z Lidla. Trochu je upravený, je...
Pohánka s fazuľou, cviklou a hráškovým pyré
Fazuľu na noc namočíme. Na druhý deň ju uvaríme v čistej vode.
Cuketa plnená zemiakovou plnkou
Zo zemiakov, múky a vajca urobíme cesto ako na zemiakové placky. Do cesta primiešame korenie,...
Morský vlk s feniklom, zemiakmi a citrónovým maslom
Nové zemiaky varíme v osolenej vode s feniklovou vňaťou. Medzitým vykostíme morského vlka, aby ostali filety. Fenikel...
Zemiakové pirohy s čiernymi ríbezľami
Tieto pirohy sú u nás veľmi obľúbené, sú krehké, chutné a dnes som ich plnila...
Braffčová rýchloffka (ffotorecept)
Také niečo jednoduché, po vyšmejdení špajze a chladničky posplietané, pomotané. Ale dobré. :-)
Iç pilav
Ryža je v tureckej kuchyni nenahraditeľná. Okrem dusenej ryže, ktorá sa podáva ako príloha k...
Cisársky trhanec bez lepku
Hľadáte tip na rýchlu dobrú večeru pre vašu rodinu? Najrýchlejšie sú asi palacinky. Ale – už...
Kurací mix balíček à la Slávkův pytlík
Jéé, Ferko přijel, uděláme si týden východoslovenské kuchyně!!! Aj keď ma čakal týždeň s vareškou,...
Hovädzí guláš Tatuš z paneláka
Náš dedko Tatuš by bol 9. októbra oslávil 125. ročné narodeniny. Na svojom rodnom Šariši patril medzi vychýrených silákov, no ale aj v kuchyni sa rád a hlavne chutne obracal....
Teľacie rezne so špenátovou plnkou
Rezne zo stehna naklepeme, osolíme, potrieme prelisovaným cesnakom, poukladáme na ne lístky mladého špenátu.